Cele mai iubite echipe de fotbal din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Borussia Dortmund, aflată printre cele mai iubite echipe de fotbal din lume, joacă fiecare meci de acasă cu casa închisă
Borussia Dortmund, aflată printre cele mai iubite echipe de fotbal din lume, joacă fiecare meci de acasă cu casa închisă

Judecând după numărul de suporteri pe care îi au la nivel mondial, Barcelona, Real Madrid sau Manchester United se numără printre cele mai iubite echipe de fotbal din lume.

Fotbalul, cunoscut şi ca sportul rege, atrage pe stadioane miliarde de suporteri din toată lumea. Pasiunile născute în jurul unor echipe de fotbal ating uneori cote nebănuite şi asta se traduce printr-un interes uriaş faţă de fenomenul fotbalistic. Cum era de aşteptat, echipele care suscită cel mai mare interes sunt cele din Europa, acestea având sute de milioane de fani la nivel global. Aşa se face că formaţii precum Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen sau Borussia joacă mereu cu casa închisă meciurile de pe teren propriu, iar în tribunele stadioanelor lor suporterii creează atmosfere ireale. Coregrafii impresionante, spectacole pirotehnice, scandări de încurajare, valuri mexicane sunt doar câteva din practicile des întâlnite prin care suporterii îşi încurajează favoriţii.

Câţi susţinători au cele mai iubite echipe de fotbal din lume

Potrivit unor analize efectuate în Marea Britanie, cea mai iubită echipă la nivel mondial este Barcelona, care are peste 300 de milioane de suporteri în toată lumea. Supremaţia Barcelonei este atacată de Mancheter United, grupare care se poate lăuda cu un interes la fel de mare din partea suporterilor, aproape 300 de milioane la nivel global. Cele două formaţii au mii de fan-shop-uri pe întreaga planetă, din America de Sud până în îndepărtata Asie. Sunt binecunoscute turneele de pregătire pe care le efectuează acete cluburi în ţări asiatice, unde se declanşează o adevărată isterie în rândul fanilor dorinici să-i vadă pe fotbaliştii preferaţi.

Pe locul 3 se află Real Madrid, echipă care are peste 180 de milioane de susţinători în lume. Madrilenii sunt urmaţi în acest top de Chelsea, Zenit St. Petersburg, Liverpool, Arsenal, AC Milan, Bayern Munchen, Juventus sau Borussia Dortmund.

Coregrafiile a 4 dintre cele mai iubite echipe de fotbal din lume

Dincolo de numărul de fani, un alt criteriu pentru a stabili care sunt cele mai iubite echipe de fotbal din lume este atitudinea suporterilor în timpul meciurilor. Astfel, suporterii Barcelonei, ai Borussiei Dortmund, ai lui Juventus sau Galatasaray, care surprind prin coregrafiile pe care le creează şi prin gesturile lor, care exprimă ataşamentul total faţă de echipele favorite. Filmuleţele de mai jos sunt mai mult decât elocvente în acest sens:

Borussia Dortmund

Barcelona

Juventus Torino

Galatasaray

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite