Cel mai bun marcator al Barcelonei a spălat trotuare în copilărie pentru că nu avea ce să mănânce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Messi dependenţa” Barcelonei pare un capitol închis. Dacă în anii precedenţi, catalanii se bazau foarte mult pe golurile argentinianului, sezonul actual demonstrează că există viaţă şi fără Messi.

Sigur, aportul fotbalistului care a câştigat cinci „Baloane de Aur” rămâne în continuare consistent pentru Barca, dar acum principalul marcator al echipei este Luis Suarez. Uruguayanul a atins cota 30 în acest sezon, cu reuşita din meciul contra lui Atletico Bilbao, câştigat de catalani cu 3-1. Suarez şi-a împărţit reuşite din toate competiţiile astfel: 18 goluri în campionat, un gol în Cupa Spaniei, 5 goluri în Liga Campionilor, 5 goluri la Campionatul Mondial al cluburilor şi un gol în Supercupa Europei.
Suarez este în acest moment cel mai prolific atacant din campionatele tari ale Europei şi are toate şansele ca acest sezon să fie cel mai bun din cariera lui. În 2013-2014 el a marcat pentru Liverpool 31 de goluri, anul următor fiind transferat de Barcelona, care nu l-a putut folosi însă câteva luni din cauza suspendării primite la Campionatul Mondial din Brazilia, când l-a muşcat pe Chiellini. Totuşi, cel mai bun sezon al său a fost sub tricoul lui Ajax, unde marcat în 2009-2010, de 49 de ori.
Luis Suarez face parte din tripla de vis a Barcelonei, poreclită MNS, adică Messi – Neymar – Suarez. Cei trei au marcat în acest sezon 71 de goluri în toate competiţile. Suarez are 30 de goluri, Neymar 21 de goluri, iar Messi 20 de goluri. Nu trebuie omis faptul că ultimul a lipsit de pe teren aproape două luni din cauza unei accidentări la ligamente.
Cu cei trei în echipă, Barcelona a trecut la psa de Bilbao, în sferturile Cupei Spaniei. După 2-1 în tur, a urmat un 3-1 în retur şi barca va juca a şasea semifinală consecutivă în această competiţiei. Drumul spre un nou trofeu pare deschis, ţinând cont şi de faptul că Real Madrid a fost descalificată pentru că a folosit un jucător suspendat, iar Atletico Madrid a fost eliminată de Celta Vigo. Barcelona a câştigat de 27 de ori Cupa Spaniei, record al acestei competiţii.

Inedit despre Luis Suarez

Suarez provine dintr-o familie extrem de numeroasă. Are 3 fraţi mai mici şi alţi trei fraţi mai mari. Unul dintre fraţii săi mai mari este tot fotbalist.

Înainte să devină fotbalist profesionist, Suarez spăla trotuarele şi străzile din Montevideo pentru bani, în timpul liber antrenându-se ca să devină jucător.

Numele fiicei sale, Delfina (5 ani), este o anagramă după Anfield. El mai are un băiat, Benjamin (2 ani)

Suarez s-a căsătorit în 2009 cu iubita sa din copilărie. Prima lor întâlnire a fost plătită de Suarez din banii strânţi spălând străzile.

A fost primul fotbalist al lui Liverpool care a câştigat Gheata de Aur după Ian Rush îin 1984.

La vârsta de 15 ani a fost eliminat de pe teren pentru că a lovit un arbitru cu capul în gură.

Este poreclit “El Pistolero”, adică Pistolarul.

Incidentul de la CM 2014, unde a fost eliminat pentru că şi-a muşcat un adversar, nu a fost unic în cariera sa. Suarez a mai ratat alte 37 de meciuri din cauza că şi-a muşcat adversarii pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite