Ce urmează pentru nemţi: Cruyff şi Beckenbauer dau un verdict înfiorător pentru planeta fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johan Cruyff
Johan Cruyff

Germania a cucerit Cupa Mondială după un turneu final în care a fost peste restul echipelor de la început până la sfârşit. Două legende susţin că acest triumf a fost doar un început.

În România, „Adevărul“ a fost singurul ziar care a găzduit părerile unor specialişti despre CM 2014 pe durata turneului final.

În Olanda, „De Telegraaf“ a publicat comentariile legendarului Johan Cruyff. În rubrica sa săptămânală, olandezul a lăudat prestaţia nemţilor la Cupa Mondială. „Germania m-a încântat. Echipa lor a fost cel mai bun ambasador al fotbalului. Germania a câştigat Mondialul, jucând frumos şi spectaculos. Domnia nemţilor în fotbalul mondial va continua câţiva ani de acum încolo“, a scris Cruyff în „De Telegraaf“.

De aceeaşi părere cu legenda olandezilor a fost şi Franz Beckenbauer. „Joachim Löw a făcut totul perfect. Germania a meritat titlul mondial, fiindcă a fost cea mai bună echipă din Brazilia. Noi n-avem fotbalişti de talia lui Messi şi Cristiano Ronaldo, n-avem superstaruri. De fapt, superstarul nostru e echipa. Germania va fi foarte greu de învins în următoarea perioadă. Cred că această echipă va fi invincibilă câţiva ani“, a concluzionat „Kaiserul“.

Mourinho, „săgeţi“ spre CR7

În fine, Jose Mourinho, specialistul site-ului Yahoo!, a ţinut să-l remarce pe Messi, trimiţând nişte „săgeţi“ în direcţia lui Cristiano Ronaldo, fără a pomeni însă numele portughezului.

„Messi s-a sacrificat pentru echipă. În loc să alerge după titlul de golgheter sau de cel mai bun jucător al turneului, Messi s-a luptat pentru binele echipei. Pe durata Mondialului, l-am văzut pe Messi în anumite zone ale terenului unde nu prea ajungea, când juca pentru Barcelona. A coborât foarte mult pentru a primi baloane. Poate că unii nu vor fi de acord cu mine, dar Messi a fost un adevărat jucător de echipă la Mondial“, a spus Mourinho.

El a ţinut să sublinieze altruismul lui Messi, care ar fi tras Argentina după el până în finală, ceea ce n-a reuşit Ronaldo cu Portugalia, în condiţiile în care lusitanii au părăsit turneul final încă din faza grupelor.

Olanda a făcut nişte meciuri bune în Brazilia, dar Germania a fost peste toate celelalte echipe. Johan Cruyff fost internaţional olandez   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite