Ce lovitură! Maria Şarapova a picat un test antidoping! „Am făcut o greşeală uriaşă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismena din Rusia riscă o suspendare drastică după ce a fost depistată pozitiv în urma unui test antidoping pe care l-a picat la Australian Open.

Ce are Maria Şarapova de spus atât de important încât să facă o conferinţă de presă pe nepusă masă? Răspunsul a venit ieri, la ora 12.00 în Los Angeles, când Şarapova a apărut în faţa jurnaliştilor cu o mină tristă şi pe punctul de izbucni în plâns la fiecare propoziţie:

“Sunt aici să vă spun că în urmă cu câteva zile am primit o scrisoare de la ITF (International Tennis Federation) care m-a anunţat că am căzut un test antidoping la Australian Open la substanţa Meldonium. E o substanţă care se regăseşte într-un medicament pe care eu îl iau de 10 ani, la prescripţia doctorului meu. De la 1 ianuarie 2016 regulile s-au schimbat, iar această substanţă a devenit interzisă. Eu am primit un e-mail pe 26 decembrie şi acolo era un link spre o listă cu substanţe interzise, greşeala mea a fost că nu am deschis acest link. Îmi asum responsabilitatea şi sper că voi mai avea şansa să joc. Am făcut o greşeală imensă, mi-am dezamăgit fanii, am dezamăgit acest sport pe care-l practic de la patru ani şi pe care îl iubesc enorm.

Prima dată am luat acest medicament în 2006, din cauza unor probleme de sănătate, aveam o deficienţă de magneziu, rezultate EKG-urilor nu erau tocmai în regulă  şi aveam un istoric în familie în ceea ce priveşte diabetul.
Voi suporta consecinţele, eu sper să îmi închei cariera cu fruntea sus, pe terenul de tenis. Ştiu că mulţi se aşteptau să anunţ că îmi închei cariera, dar dacă voi face vreodată acest anunţ nu îl voi face în acest cadru, pe un covor destul de urât”, a spus Şarapova.

Câştigătoare a cinci turnee de Grand Slam, rusoaica este fost lider mondial al clasamentului WTA şi ocupă momentan locul al şaptelea. A câştigat 36 de milioane de dolari din tenis şi mult mai mulţi bani din contracte de publicitate. 

Rămâne de văzut ce decizie se va lua în cazul ei, cert este că riscă o suspendare de cel puţin jumătate de an. Şarapova s-a prezentat la conferinţa de presă îmbrăcată în negru şi a părut vizibil afectată de situaţia în care se află.

CITEŞTE ŞI:

Federaţia Internaţională de Tenis dezvăluie detaliile "scandalului Şarapova"

*Şarapova, dopată: câţi ani poate fi suspendată şi la ce ajută substanţa care a fost depistată în organismul ei

*Şarapova, dopată: ce alţi jucători de tenis au testat pozitiv, de-a lungul anilor, şi ce suspendări au primit

*Şarapova, dopată: prima reacţie din partea avocatului jucătoarei din Rusia. La ce pedeapsă se aşteaptă Maria

*Şarapova, dopată: ce ironie şi-a permis Maria în conferinţa în care a admis că a testat pozitiv. Se cere deja iertarea ei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite