Campionatul românesc îi calcă în picioare pe antrenori. Câţi tehnicieni au rezistat de la începutul sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Miriuţă e ultimul antrenor care şi-a părăsit postul în Liga I
Vasile Miriuţă e ultimul antrenor care şi-a părăsit postul în Liga I

Singurul capitol la care Liga I domină Europa, an de an, e cel legat de schimbarea oamenilor de pe băncile tehnice. Şi în actuala stagiune primul eşalon arată ca un spital de nebuni.

Vasile Miriuţă a plecat, urmând să antreneze Gyor, locul 9 în prima ligă din Ungaria după 15 runde. 

În ultima sa conferinţă în calitate de antrenor al CFR-ului, tehnicianul de 46 de ani a „tras“ la foc automat în conducerea formaţiei din Gruia, chiar dacă a încercat să fie diplomat.

„La Cluj, am învăţat multe şi rele. Când îmi promiţi ceva şi nu te ţii de cuvânt, a doua oară poţi să-mi promiţi şi tot aurul din lume şi deja nu mai contează. Înainte de meciul cu CSMS Iaşi, am avut cea mai scurtă şedinţă tactică, fiindcă mi-au dat lacrimile, deşi arăt eu mai vagabond. CFR era singură echipă din România capabilă să se bată cu Steaua la titlu. Ne-ar fi trebuit doar stabilitate financiară şi două, trei transferuri în iarnă“, a declarat Miriuţă după partida de duminică.

Dican, noul principal

Iniţial, preşedintele Iuliu Mureşan i-a propus secundului Alin Minteuan să preia echipa pentru ultimele trei meciuri din 2014: cu Rapid şi CS U Craiova în Liga I şi cu Mioveni în Cupa României. Cum Minteuan a refuzat, celălalt secund, Francisc Dican (47 de ani), a acceptat să stea pe bancă până la finalul anului. 

Argăseală: „CFR va vinde tot“

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a oferit o declaraţie scurtă despre viitorul clujenilor: „Am înţeles că CFR va vinde toţi jucătorii“.

Formaţia din Ghencea ar fi interesată de doi jucători ai ardelenilor: portarul Felgueiras şi atacantul Tade. Primul e vizat pentru înlocuirea lui Arlauskis, care devine liber de contract în vară, în timp ce Tade a impresionat în acest sezon, având 10 goluri în campionat. De altfel, vârful francez de 28 de ani a şi vorbit, deschis, despre un transfer în Ghencea. „Ar fi o posibilitate să merg la Steaua. E un club fantastic. Nu cred că există vreun fotbalist în Liga I care ar putea să refuze Steaua“, a declarat Tade.

Căpitanul clujenilor, Mario Felgueiras, a fost, în schimb, mai reţinut în declaraţii. „Dacă plec la Steaua? Mai am trei meciuri şi mă duc acasă. Vom vedea ce se va întâmpla. Am venit aici să câştig bani. Am încercat să trag de mine, dar nu se poate aşa la nesfârşit! În România, nu sunt respectaţi jucătorii“, a declarat goalkeeperul clujenilor.

5 antrenori au rămas în funcţie de la începutul acestei ediţii de campionat: Gâlcă (Steaua), Grozavu (FC Botoşani), Grigoraş (Pandurii), Dulca (Gaz Metan) şi Şumudică (Chiajna) 

Schimbările de antrenor în acest sezon de Liga I 

Tg. Mureş: Adrian Falub (et. 1-9) / Cristi Pustai (din et. 10) 

Astra Giurgiu: Daniel Isăilă (et. 1-10) / Oleg Protasov (din et. 11) 

FC Braşov: Corneş Ţălnar (et. 1-3) / Adrian Szabo (din et. 4) 

Ceahlăul P. Neamţ: Marin Barbu (et. 1-2) / Florin Marin (din et. 3) 

CSMS Iaşi: Marius Lăcătuş (et. 1-5) / Ionuţ Chirilă (et. 6-10) / Nicolo Napoli (din et. 11) 

Oţelul Galaţi: Hans Michael Weiß (et. 1-7) / Daniel Florea (et. 8 interimar) / Tibor Selymes (din et. 9) 

Petrolul Ploieşti: Răzvan Lucescu (et. 1-7) / Gigi Mulţescu (din et. 8) 

Rapid: Ioan Ganea (et. 1-9) / Marian Rada (din et. 10) 

Universitatea Cluj: Mihai Teja (et. 1-6) / George Ogăraru (din et. 7) 

CSU Craiova: Tersinio Gane (et. 1-6) / Sorin Cârţu şi Emil Săndoi (din et. 7) 

Viitorul: Bogdan Stelea (et. 1-4) / Bogdan Vintilă (et. 5-7) / Gheorghe Hagi (din et. 8)

CFR Cluj: Vasile Miriuţă (et. 1-15) / Francisc Dican (din et. 16)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite