Ca la noi, la nimeni: schimbări majore în clasamentul Ligii I. Gaz Metan a ieşit de pe podium. Târgu-Mureş e pe ultimul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia 2016-2017 a Ligii I a început cu trei depunctări dictate împotriva cluburilor ACS Poli Timişoara (-14), CFR Cluj (-6) şi ASA Târgu-Mureş (-6) şi a intrat în vacanţă cu un alt val de sancţiuni.

Încă de săptămână trecută, Directorul Departamentului de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a anunţat că Gaz Metan Mediaş, Pandurii şi, din nou, ASA Târgu-Mureş vor pierde câte trei puncte în clasament din cauza datoriilor neachitate până la 30 noiembrie. 

Primele două grupări s-au adresat Comisiei de Apel pentru a epuiza ultima cale de atac pe plan intern împotriva acestei decizii. La un moment dat, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) chiar le-a dat speranţe medieşenilor că vor scăpa de sancţiune.

„Din datele pe care le avem noi, Gaz Metan are toate şansele să scape de depunctare. Echipa din Bulgaria căreia avea să-i plătească datoria nu mai există. Ei n-aveau unde să plătească“, a spus Marius Mitran, director de comunicare în cadrul LPF. Afirmaţia sa a arătat însă, încă o dată, lipsa unui dialog între LPF şi FRF. Asta deoarece, la scurt timp după declaraţia dată de Mitran, site-ul Federaţiei Române de Fotbal a respins apelurile înaintate de Gaz Metan şi de Pandurii şi a anunţat că toate cele trei grupări sancţionate vor fi depunctate în clasament. 

Modificări în clasament

Cum deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii, ierarhia Ligii I a suferit deja modificări. Cea mai importantă a dus la coborârea echipei Gaz Metan Mediaş de pe podium. De acum, trupa pregătită de Cristi Pustai a picat pe patru, făcând rocadă cu CS U Craiova. Cei de la Pandurii rămân tot pe 11, în timp ce ASA Târgu-Mureş, echipă care a rămas şi fără antrenor, după plecarea lui Dan Alexa la Concordia Chiajna, a preluat „lanterna roşie“ a Ligii I de la ACS Poli Timişoara.

Să vină TASl!

Dintre cluburile sancţionate, Gaz Metan Mediaş va încerca să-şi recupereze punctele la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Medieşenii au şi anunţat că se vor adresa forului elveţian, un verdict de acolo fiind aşteptat până la 15 februarie. Astfel, dacă Gaz Metan va avea câştig de cauza la TAS, vom asista la o nouă schimbare în clasament înainte de play-off şi play-out.

De râsul curcilor: Timişoara poate câştiga opt puncte

Debandada din fotbalul românesc e atât de mare încât, periodic, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne trebuie să facă ordine în Liga I. În ultimii ani, clasamentul a fost modificat, inclusiv după terminarea competiţiei, din cauza verdictelor venite din Elveţia. Acum, pe lângă cazul clubului Gaz Metan Mediaş, TAS va judeca şi pe cel în care e implicat ACS Poli Timişoara. Bănăţenii au pornit în actuala ediţie de campionat cu -14 puncte, însă pot lua opt puncte înapoi. „ACS Poli Timişoara rămâne cu şase puncte de penalizare pentru datorii. Opt puncte sunt pentru că n-a îndeplinit baremul sezonul trecut pentru o echipă retrogradată, dar ei, practic, n-au retrogradat. Au mari şanse să-şi câştige aceste opt puncte la TAS. Verdictul se va da în această iarnă“, a spus oficialul LPF, Marius Mitran. ACS Poli Timişoara a retrogradat pe linie sportivă, în stagiunea precedentă, însă a revenit peste noapte în primul eşalon, după ce Rapid a intrat în faliment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite