Biografia lui Michael Schumacher, disponibilă şi în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher, fost pilot de Formula 1 FOTO AFP
Michael Schumacher, fost pilot de Formula 1 FOTO AFP

Cea mai vândută biografie a lui Michael Schumacher, semnată de James Allen, va fi disponibilă şi pentru cei care vor s-o citească în limba română.

Trudasă în limba română drept „Michael Schumacher: Dincolo de măreţie“, cartea îl descrie pe fostul pilot de Formula 1 drept un fenomen creat de el însuşi. „Provenind dintr-un mediul umil şi fără bani, acesta a ajuns să domine unul dintre cele mai spectaculoase şi periculoase sporturi din lume. Când Schumacher a obţinut cel de-al şaptelea titlu mondial în 2004, după care a perseverat până la un total de 91 de victorii de Grand Prix, i-a lăsat mult în urmă pe marii Senna, Prost şi Fangio şi a ridicat ştacheta la un nivel pe care nimeni nu şi l-ar fi imaginat vreodată posibil.

Dar atunci când ai în faţă fenomenul Schumacher, este greu să ajungi să cunoşti caracterul omului Schumacher. Nu ajută nici faptul că este o persoană foarte rezervată, mereu atentă să nu permită presei şi publicului să se apropie prea mult. Etosul său sportiv a fost întotdeauna «nu dezvălui niciodată nimic» şi acest principiu a fost valabil atât în ceea ce priveşte caracterul său, cât şi concurenţa pe pistă. Schumacher a avut un mic diavol în el şi mulţi nu sunt încă dispuşi să-l ierte pentru acest lucru. La asta s-a adăugat şi faptul că s-a dedicat cu totul meseriei şi artei sale, căutând în mod meticulos perfecţiunea. 

Actriţa de origine franceză Jeanne Moreau a spus odată că «perfecţiunea într-un om este uşor de admirat dar greu de iubit» şi această observaţie a fost cu siguranţă valabilă şi în cazul lui Schumacher. El nu a avut stilul lui Senna, nici evidenta pasiune brută a acestuia. În schimb, precizia, munca grea, disciplina şi abilitatea de a-şi controla emoţiile au fost semnele sale distinctive. Dar aceste calităţi nu câştigă inimi şi minţi. A refuzat să-şi arate umanitatea despre care cei care îl cunosc foarte bine jură că este excepţională, după cum vom descoperi în biografia lui James Allen“, se arată în comunicatul care prefaţează biografia lengendei din Formula 1.
Michael Schumacher a suferit un accident de schi pe 29 decembrie 2013, din pricina căruia medicii au decis să-l inducă în comă, iar în prezent se află în recuperare.

Scrisori către Michael Schumacher, publicate în premieră

O tehnică revoluţionară l-ar putea însănătoşi pe Michael Schumacher

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite