BBC îl ridică în slăvi pe Ion Ţiriac: ce scriu englezii despre rolul pe care l-a avut românul în cariera unei legende

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător de tenis face parte dintr-o categorie rară: ca om de afaceri a reuşit să-şi depăşească mult performanţele sportive. Mai mult, a contribuit enorm la formarea unor atleţi de elită.

Ion Ţiriac e un personaj foarte atractiv pentru presa internaţională, iar după ce, recent, a oferit un interviu spectaculos în „L’Equipe“, acum el a fost lăudat de cei de la BBC.

Britanicii au remarcat rolul crucial pe care managerul român l-a jucat în cariera lui Boris Becker, cei doi colaborând între 1984 şi 1993. Practic, în această perioadă, Becker a explodat în lumea tenisului, câştigând Wimbledon, în 1985, la doar 17 ani. Inclusiv astăzi, neamţul rămâne cel mai tânăr câştigător al turneului de Mare Şlem.

„Fără abilităţile diplomatice ale lui Ţiriac, Becker putea să nu câştige niciodată trofeul de la Wimbledon. Ţiriac a avut un rol crucial, reuşind să-i convingă pe părinţii lui Boris că educaţia acestuia trebuie lăsata deoparte pentru a-i permite să se concentreze pe o carieră profesionistă în tenis“, au scris cei de la BBC, preluaţi de gsp.ro. Boris Becker e considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. El a câştigat şase turnee de Grand Slam, aurul olimpic în 1992, obţinând câştiguri de peste 18 milioane de euro din tenis.

Din 2013, Becker îl antrenează pe sârbul Novak Djokovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite