Banii din drepturile TV bagă zâzanie între FRF şi LPF. Liga lui Mitică ameninţă federaţia cu tribunalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Altădată buni prieteni, Sandu şi Dragomir sunt acum ca şoarecele şi pisica
Altădată buni prieteni, Sandu şi Dragomir sunt acum ca şoarecele şi pisica

Dacă în sezonul viitor al Ligii 1 vor exista 16 echipe în loc de 18, suma pe care LPF o va primi pentru drepturile de televizare se va micşora considerabil. Din acest motiv, LPF somează FRF să accepte ca în sezonul 2013/2014 să existe tot 18 echipe în prima ligă.

Forul condus de Dumitru Dragomir ameninţă FRF cu judecata dacă forul condus de Mircea Sandu nu dă undă verde reglementării ca în sezonul viitor să existe tot 18 echipe în Liga 1. Dacă federaţia nu va fi de acord şi va decide că în loc de 18, Liga 1 va avea 16 echipe, companiile care transmit meciurile vor scădea suma de bani pe care o datorează LPF pentru drepturile de televizare, deoarece în loc să transmită nouă partide, vor putea transmite doar opt dispute în fiecare etapă.

În acest context, relaţiile dintre FRF şi LPF s-au răcit simţitor din cauza acestui diferend, mai ales că la mijloc este vorba de bani mulţi pe care Liga i-ar pierde dacă numărul de echipe s-ar micşora. „E o relaţie foarte încordată între ei în ultima vreme”, au spus surse din cadrul cluburilor din Liga 1. Potrivit gsp.ro, în acest moment, Intact Media, Romtelecom-Dolce Sport şi RCS plătesc Ligii suma de 33 de milioane de euro, dar această sumă va scădea cu aproximativ 5-6 milioane dacă şi numărul echipelor va scădea.

Universitatea Cluj, Rapid, CS Turnu Severin şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru sezonul viitor. Chiajna, CSMS Iaşi, Severin şi Bistriţa au retrogradat la finalul campionatului. Având în vedere că două dintre echipele retrogradate nu au primit nici licenţa, Rapid şi Universitatea Cluj au lăsat două locuri vacante, care au băgat zâzanie între conducătorii fotbalului românesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite