Australian Open 2015: primul Grand Slam, primele emoţii pentru Halep şi compania. Vineri e tragerea la sorţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Mediafax
Simona Halep FOTO Mediafax

Serena Williams, Maria Şarapova şi Simona Halep sunt cele trei favorite la câştigarea Australian Open. Tragerea la sorţi are loc vineri, iar meciurile din primul tur încep de luni, în direct pe cele două programe Eurosport.

Australian Open nu e cel mai prestigios, nici cel mai bătrân şi nici cel mai „înstărit” turneu de Grand Slam, ba chiar e ultimul la toate capitolele amintite, dar are farmecul său. Între sufocante călduri şi furtuni torenţiale, partidele de la Melbourne au avut partea lor de dramă de-a lungul celor 103 ani de istorie.
5 sau 7 români în turul unu
Tragerea la sorţi a tabloului principal are loc vineri, când comentăm pe www.adevarul.ro traseul Simonei Halep spre fazele superioare. În afara liderului trei mondial, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea se vor afla pe tabloul principal la simplu, în vreme ce Andreea Mitu şi Marius Copil mai au de trecut prin sita calificărilor pentru a se alătura celor 128 de tenismeni care iau startul din turul I.
Turneul feminin se anunţă măcar la fel de interesant precum întrecerea băieţilor, pentru că nu lipseşte niciun nume greu. Primele trei favorite la câştigarea competiţiei sunt şi primele trei jucătoare ale clasamentului WTA, adică Serena Williams, Maria Şarapova, Simona Halep. Teoretic, ele ar trebui să fie scutite de emoţii pentru un tur sau două, practic există riscul ca în calea lor să apară din start superjucătoare, precum Viktoria Azarenka, dublă câştigătoare la Australian Open, sau americanca Sloane Stephens, un star în devenire. Dintre tinerele noului val ar mai fi de evitat tenismene precum Belinda Bencici sau Caroline Garcia. 


Serena Williams (33 de ani) - FOTO Guliver Getty Images
Palmares în 2014: 52-14
Trofee câştigate în 2014: 7
Trofee câştigate în carieră: 64
Titluri de Grand Slam: 18
Titluri la Australian Open: 5
„Nu e nimic mai frumos în tenis decât să-ţi începi anul cu o victorie la Australian Open”. E afirmaţia Serenei Williams, cvintuplă câştigătoare a competiţiei de la Melbourne, însă restantă la ultimele patru ediţii, când n-a trecut de faza sferturilor de finală. Până la urmă, singurul adversar al Serenei e chiar... Serena, pentru că victoriile ei depind în mare măsură de dispoziţia în care se află în ziua meciului. Aşa s-a întâmplat şi la Cupa Hopman, la începutul acestui an, când a luat bătaie de la Eugenie Bouchard şi de la Agnieszka Radwanska, partide în care s-a mişcat precum un elefant. După turneul de la Perth, Serena a început antrenamentele la Melbourne şi a surprins la şedinţa de pregătire de ieri  cu un outfit haios. Serena a mai avut timp pentru o reclamă la sutiene şi o campanie umanitară (VEZI AICI VIDEO)

serena williams foto gulliver getty images


Maria Şarapova (27 de ani) - FOTO Guliver Getty Images
Palmares în 2014: 49-13
Titluri în 2014: 4
Trofee câştigate în carieră: 33
Titluri de Grand Slam: 5
Titluri la Australian Open: 1
Şarapova are o singură victorie la Australian Open care datează din 2008, însă a mai fost aproape de trofeu şi-n 2012, când a pierdut finala cu Azarenka. Rusoaica a început anul în stil de mare campioană, cu un turneu de succes la Brisbane, pe parcursul căruia a cedat un singur set şi a arătat un tenis solid, agresiv şi multă încredere. La Melbourne, „Masha” a fost sufocată de acţiunile sponsorilor, dar se dedică antrenamentelor în ultimele zile dinaintea primului tur.

sarapova foto guliver getty images


Simona Halep (23 de ani) - FOTO Guliver Getty Images
Palmares în 2014: 46-16
Titluri în 2014: 2
Trofee câştigate în carieră: 9
Titluri de Grand Slam: 0
Titluri la Australian Open: 0

simona halep FOTO afp

Numărul 3 mondial a început anul în forţă, cu triumful de la Shenzen, dar problemele medicale au dat-o puţin în spate. Faţă de Serena şi Şarapova, Halep a pierdut câteva zile de pregătire şi are nevoie  de un debut mai uşor la Australian Open pentru a-şi intra în ritm şi a forţa fazele superioare ale competiţiei. Halep a şi postat un mesaj pe facebook în care explică starea sa: „Am tot sperat că am păcălit gastroenterita ce mi-a dat mari bătăi de cap în timpul finalei de la Shenzen. Oricât de multă grijă am avut şi oricât m-am luptat, boala a înaintat şi iată că am ajuns la Sydney, împreună cu toată echipa tehnică, doar ca să luăm bătaie de la un virus. Din păcate, pentru mine, mai presus de tot efortul din spate se află tristeţea de a nu putea juca. Totuşi, lupt în continuare şi încerc să mă refac pentru a începe cât mai rapid antrenamentele în vederea Australian Open. Să îmi ţineţi pumnii, sper să mă fac bine la timp!". Anul trecut, ea s-a oprit în sferturi la Australian Open, cea mai bună performanţă la un Grand Slam la acea vreme, învinsă fiind de slovaca Dominika Cibulkova.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite