Australian Open 2015 VIDEO: Asul lui Marius Copil, pe locul 11 în topul celor mai rapide servicii din istoria tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil FOTO AP
Marius Copil FOTO AP

Marius Copil a pierdut în trei seturi disputa cu Stan Wawrinka, de la Australian Open, dar a reuşit cel mai rapid serviciu al turneului şi a intrat pe locul 11 în ierarhia all-time a celor mai iuţi servicii.

Marius Copil (24 de ani, locul 194 ATP) a fost învins în turul doi al Australian Open de Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 4 şi deţinătorul trofeului de la Melbourne. Elveţianul s-a impus după trei seturi extrem de disputate, 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4, la capătul unui meci în care jucătorul arădean s-a ridicat în dese rânduri la nivelul mult mai titratului său oponent.
În special serviciul lui Copil a impresionat, românul reuşind să trimită nu mai puţin de 17 aşi în careul opus. Una dintre servele tenismenului a fost înregistrată cu 242 de kilometri pe oră, cel mai rapid serviciu de până acum de la Australian Open. Într-un top al celor mai iuţi servicii din istoria tenisului, conduce australianul Sam Groth, care a trimis o minge cu 263 km/h. Cu performanţa de la Melbourne, Marius Copil a intrat pe locul 11 în această ierarhie. 
Rămâne şi rezultatul remarcabil al tenismenului român, care a ajuns în premieră în turul doi al unui Grand Slam şi a jucat pe una dintre arenele principale cu un adversar de top. În plus, Copil revine acasă cu 60.000 de dolari australieni, aproximativ 42.700 de euro.

Povestea lui Marius Copil. Vorbeşte patru limbi străine şi provine dintr-o familie cu bani

VIDEO Rezumatul partidei Copil - Wawrinka

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite