Australian Open 2015. Cine e Marius Copil, surpriza tenisului masculin românesc? Vorbeşte patru limbi străine şi provine dintr-o familie cu bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil a produs surpriza la Australian Open
Marius Copil a produs surpriza la Australian Open

La 24 de ani, românul Marius Copil  a reuşit cel mai bun rezultat al carierei, calificându-se în turul doi la Australian Open 2015.

Marius Copil face cel mai bun turneu al carierei chiar în aceste zile, la Australian Open. Românul s-a calificat în turul secund al primului turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins cu scorul de 6-2, 6-2, 7-5 pe Pablo Andujar. Următorul adversar va fi campionul de anul trecut, Stan Wawrinka. Cine este însă Marius Copil?

 A început tenisul la 7 ani. Copil a început tenisul la 7 ani, practicând în paralel şi fotbalul. Pe la 12 ani a optat definitiv pentru tenis.
 

 A stat 7 ani în Germania. S-a pregătit foarte mult timp în străinătate, în SUA sau în Germania.
 

 Vorbeşte 4 limbi străine. Născut la Arad, a urmat cursurile Liceului German din localitate. Pe lângă germană, mai vorbeşte engleza, spaniola şi italiana.

Nu toată lumea o place pe Halep: "E o ruşine ce se petrece la Australian Open"

Provine dintr-o familie cu bani. Mult timp, a fost susţinut financiar în carieră de părinţii săi. Tatăl său, Jean (foto dreapta), fost rugbyst, e unul dintre oamenii de afaceri importanţi ai judeţului Arad. De doi ani a decis să se susţină singur în circuit, din ceea ce câştigă în turnee.

copil

Colecţionează ceasuri. Copil are ca hobby colecţionatul de ceasuri. De asemenea, îi plac maşinile şi adoră fotografia.

E antrenat de un român. După ce a schimbat mai mulţi antrenori străini, Marius e antrenat din acest sezon de un român: clujeanul Adrian Szabo. În noiembrie s-a antrenat, la Cluj, şi cu Andrei Pavel.

Nu vrea să se însoare. Chiar dacă e un băiat în jurul căruia roiesc admiratoarele, Marius Copil nu are iubită şi nici nu intenţionează să se căsătorească.
 

Marius Copil ocupă locul 194 ATP, dar cea mai bună clasare a sa a fost pe locul 124, în aprilie 2013

466.828 dolari a câştigat erl din tenis până acum, în condiţiile în care n-a triumfat la niciun turneu, nici la simplu nici la dublu

Marius Copil va juca în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.30, contra elevţianului Stan Wawrinka, în turul doi la Australian Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite