Au rămas 30: Iordănescu a „tăiat“ 54 de jucători din lotul lărgit pentru Euro 2016. Explicaţiile selecţionerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Generalul“ a detaliat care sunt criteriile sale, atunci când face selecţia şi a afirmat că trei sau patru fotbalişti care au contribuit la calificare pot fi lăsaţi acasă.

Iordănescu aproape că a conturat lotul pentru Euro 2016. „Lista s-a redus de la 84 la 30 de jucători, iar lotul de 23 îl vom comunica la UEFA la 31 mai. La 18 mai vom pleca în cantonamentul din Italia, însă unii jucători nu vor putea veni, fiindcă vor fi la echipele de club. Ca atare, vom lua câţiva jucători din lotul lărgit. Pentru antrenamente, dar şi pentru amicalele cu Congo şi cu Ucraina. În plus, trebuie să fim pregătiţi în caz că, Doamne fereşte!, se accidentează, spre exemplu, Keşeru sau Moţi în ultima etapă“, a spus „Generalul“ pentru „Libertatea“.

Iordănescu a explicat care sunt criteriile sale de selecţie: „Ţin cont de valoare, formă sportivă, experienţă, personalitate, caracter, spirit de grup, implicare în jocuri şi la antrenament. Trebuie să înţelegem că nu mai avem supervedete care pot decide rezultatul unui meci. Totul se bazează pe unitatea grupului, pe disciplină tactică şi pe dorinţa de performanţă. Nu e suficient să-şi dorească acest lucru doar Iordănescu. Am citit analiza voastră despre selecţia pe care am făcut-o la precedentele turnee finale, când am înlocuit trei-patru jucători care au jucat în preliminarii. Tare îmi este că la fel se va întâmpla şi acum“.

Ce se întâmplă cu Alibec?

Cel mai bun om al liderului Astra, Denis Alibec nu e sigur, deocamdată, de locul său în lotul pentru Campionatul European.

„Recunosc talentul lui Alibec, dar pentru mine nu e suficient doar talentul. Nu înseamnă că Denis este deja în avionul de Paris. Am constatat în mai multe meciuri că nu a avut un volum de joc, o implicare, aşa cum mi-aş dori ca selecţioner. Vă dau un exemplu. Îl selecţionez pe Alibec din meciul cu Steaua, dar nu îl selecţionez pe Alibec din meciul cu Pandurii, 0-0. Ambele meciuri jucate recent“, a spus Iordănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite