Astra – Slovan Liberec 3-0: Fatai e deja titular în naţionala României. Prestaţie formidabilă pentru vârful nigerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kehinde Fatai
Kehinde Fatai

La două zile după ce a anunţat că îşi doreşte naturalizarea vârfului de 24 de ani, Victor Piţurcă s-a deplasat la Giurgiu pentru a-şi monitoriza „ţinta“. Ce a văzut l-a încântat.

Motivat de posibila sa convocare la naţionala României, Kehinde Fatai a avut un început exploziv împotriva formaţiei care s-a clasat pe locul 4 la ultima ediţie a campionatului din Cehia.

În minutul 4, nigerianul a fost „one man show“: a intrat în careu, a driblat şi a finalizat cu un şut la vinclu, sub privirile lui Victor Piţurcă, aflat în tribune. Ceea ce a urmat însă i-a dat de gândit selecţionerului.

Fatai a fost foarte activ pe toată durata jocului, însă a ratat câteva ocazii uriaşe. Mai întâi, a scăpat singur cu portarul în minutul 20, dar goalkeeper-ul cehilor a fost mai rapid decât vârful Astrei şi a îndepărtat pericolul. În minutul 58, Fatai a fost servit bine de Budescu, dar, din nou, a ratat din poziţie de singur cu portarul advers. Aproape imediat, Fatai l-a ţintit pe goalkeeper-ul Hrosso, în loc să facă 2-0.

„Boom boom“ Kehinde

Pe finalul partidei, Fatai şi-a spălat toate păcătele pentru ocaziile irosite. În şapte minute, africanul a ridicat scorul la 3-0. Mai întâi, l-a driblat pe portar şi a punctat în poartă goală (74), pentru ca apoi să realizeze hattrick-ul (81) care i-a „rezervat“ locul în echipa României. Acum, mai trebuie ca formalităţile pentru obţinerea cetăţeniei să se finalizeze până la ora meciului cu Grecia din preliminariile Euro 2016 (7 septembrie).

Astra a învins Slovan Liberec cu 3-0 şi e cu un pas în play-off-ul Ligii Europa, înainte de returul de peste o săptămână, programat la 7 august.

Fatai: "Am învăţat imnul Romniei, sunt pregătit să joc pentru naţională!"

CITEŞTE ŞI:

*Petrolul - Viktoria Plzen 1-1: Mutu n-a ieşit încă la „pensie“. Cum a reacţionat într-un meci pe care l-a început pe bancă

*Dinamo Minsk - CFR Cluj 1-0: „zmei“ în dezolantul campionat românesc, „mieluşei“ în Liga Europa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite