Astra joacă în această seară în Europa League şi mizele sunt mari: pentru glorie, bani şi coeficient!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică, antrenor Astra
Marius Şumudică, antrenor Astra

Astra joacă în această seară contra belgienilor de la Genk  în manşa tur a şaisprezecimilor Ligii Europa, partidă transmisă în direct de la ora 20.00 de Sport.ro şi DolceSport.

Astra Giurgiu a ajuns în premieră în primăvara europeană şi va încerca să facă încă un pas în faţă. Genk, locul 7 în Belgia, nu e o echipă de speriat.
Stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu va simţi pentru prima dată fiorul unui meci atât de însemnat: Astra va juca în această seară pentru calificarea în optimile Ligii Europa contra echipei belgiene Genk. Chiar dacă  Şumudică îi creditează pe belgieni cu 60 la sută şanse de calificare, e clar că Astra nu este inferioară unei formaţii care ocupă locul 7 în Belgia şi care s-a despărţit în această iarnă de cel mai bun fotbalist al ei: jamaicanul Leon Bailey, transferat la Leverkusen. Într-adevăr, un plus pentru Genk ar fi că a jucat deja opt meciuri oficiale în 2017, spre deosebire de unul singur al Astrei, şi nici giurgiuvenii nu-l mai au pe omul lor de gol, Denis Alibec, transferat la Steaua. În plus, din primul unsprezece al românilor vor lipsi portarul Silviu Lung junior şi mijlocaşul Florin Lovin, suspendaţi pentru acest meci.

„Pentru unii dintre noi, probabil că şi pentru mine, e meciul carierei. Ar fi ceva senzaţional să mergem mai departe şi jucătorii de aici ar merita să fie numţi cetăţeni de onoare ai oraşului Giurgiu. Sper că spectatorii vor veni şi ei la meci pentru că au cam rămas datori faţă de echipă. E o dublă de totul sau nimic pentru că mulţi jucători care nu vor mai continua din vară la Astra, la fel şi eu“, a spus Şumudică, aflat în conflict cu conducerea clubului, după ce patronul Ioan Niculae a decis amendarea lui cu 40.000 de euro pentru anumite declaraţii. De altfel, şi ieri a avut loc o înfăţişare la Comisia de Disciplină a FRF în acest litigiu.

Se joacă pe 750.000 de euro
Pe lângă faima sportivă, pentru Astra există şi alte mize importante: astfel, o calificare a giurgiuvenilor ar aduce în conturile clubului un bonus de la UEFA de 750.000 de euro. Banii aceştia se adaugă celor 4,5 milioane de euro pe care echipa îi are asiguraţi de la UEFA prin prezenţa în grupe şi calificarea în şaisprezecimi. În plus, la finalul competiţiei vor mai veni şi alţi bani de la UEFA de la televizări, iar o calificare în optimi ar spori aceste venituri.
O calificare a Astrei ar conta enorm şi pentru coeficientul României la UEFA. Ţara noastră este în acest moment pe locul 17 într-un clasament virtual , dar orice puncte pe care le aduce echipa lui Şumudică ar urca România peste Austria şi Croaţia, naţiuni care nu mai au nicio reprezentantă în cupele europene. De pe locul 15, România ar trimite tot două echipe în preliminariile Ligii Campionilor pentru sezonul 2018-2019.


Echipa probabilă a Astrei: Gavrilaş - Săpunaru, Alves, Fabricio – Stan, Ioniţă, Seto, Teixeira, Morais – Budescu, D. Niculae.


Genk e o multinaţională
Antrenorul olandez Albert Stuivenberg (46 de ani) conduce o echipă din care doar trei belgieni fac parte din primul unsprezece, iar în lot se regăsesc fotbalişti de alte 12 naţionalităţi. Omul de gol este din Tanzania, iar gruparea mai are fotbalişti din Olanda, Australia, Cehia, Serbia, Gambia, Finalnda, Ghana, Bosnia, Ucraina, Grecia şi Spania.

Programul complet din Europa League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite