Astra Giurgiu este prima echipă calificată deja în play-off. Jucătorii şi conducerea clubului au făcut un pact

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Alibec
Denis Alibec

Echipa din Giurgiu şi-a sigurat prezenţa între primele şase formaţii ale campionatului, cu patru etape înainte de încheierea sezonului regulat, dar îşi va pierde cei mai buni jucători.

Învingătoare cu 3-1 în meciul cu Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu este prima echipă care şi-a asigurat calificarea în play-off, axolo unde vor fi echipele care vor lupta pentru câştigarea campionatului.
Astra a pus punct unei perioade mai nefaste şi, după două egaluri surprinzătoare cu FC Voluntari şi CSMS Iaşi, a câştigat partida cu Petrolul de acasă, victorie care îi asigură prezenţa în play-off. Cu 45 de puncte strânse în 22 de etape, liderul nu mai poate fi depăşit nici măcar matematic de echipa de pe locul 7 din acest moment, adică CSMS Iaşi.
Formaţia lui Şumudică mai are patru etape de jucat din sezonul normal: cu Pandurii în deplasare, la sfârştiul acestei săptămâni, cu CFR Cluj (acasă), FC Botoşani (deplasare) şi Dinamo (acasă) anul viitor, în februarie. Miza astralilor este să strângă cât mai multe puncte, mai ales că sistemul actual, cu înjumătăţirea punctelor la finalul sezonului normal, dezavantajează echipele clasate în frunte şi ajută formaţiile care vin din spate.
De altfel, Şumudică a criticat deschis sistemul, însă la începutul sezonului absolut toate echipele, cu excepţia Stelei, au votat pentru această modalitate de desfăşurare. Teama cluburilor era ca Steaua să nu domine din nou autoritar campionatul, sperând ca prin acest sistem să reducă din ecart. Decizia s-a întors împotriva outsiderelor, pentru că tocmai Steaua poate profita acum de noile reguli de joc.
Viitorul poate veni la un punct
Diferenţa de cinci puncte pe care Astra o are faţă de Viitorul şi Dinamo în Liga I se reduce la doar trei puncte la începutul play-off-ului. Mai mult, dacă echipa lui Hagi câştigă derbyul de astăzi cu Steaua se apropie la două puncte în clasamentul normal, unul singur în lupta pentru play-off. Dacă în schimb se impune Steaua la Constanţa, trupa lui Reghecampf vine la patru puncte în spatele Astrei în clasamentul “virtual”.
Budescu e primul plecat
Principala problemă a Astrei este una de ordin financiar, care s-ar putea rezolva prin vânzarea unor jucători în această iarnă.  Primul vândut va fi Constantin Budescu, al cărui gol cu Petrolul ar putea fi ultimul în tricoul Astrei pe teren propriu: “Şansele ca Budescu să mai rămână la Astra sunt de 10-15 la sută. Cu un ochi plâng, cu celălat râd, pentru că se vor mai rezolva unele probleme financiare. În niciun caz nu vor pleca jucători la Steaua!”, a mai spus Şumudică, după ce Gigi Becali şi-a anunţat intenţia de a-i aduce pe Alibec, Enache, Morais sau Găman. Constantin Budescu e dorit de o echipă din Qatar, Al Ahli Doha. 
Pact cu patronul
Jucătorii Astrei vor încheia acest an fără să mai discute despre problemele financiare. Între fotbalişti şi conducerea clubului s-a semnat o înţelegere financiară prin care toţi jucătorii îşi vor încasa salariile la sfârşitul anului. Se speră, bineînţeles, în vânzarea lui Budescu. “Noi avem o înţelegere pe care am făcut-o scrisă, ca de pe data de 15 până în data de 20 decembrie, maximum, să primim restanţele. Nu se întâmplă nimic, asta e. Respecţi, nu respecţi, noi am fost de bună credinţă, sperăm să se rezolve problemele”, a declarat tot Şumudică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite