ANALIZĂ Cine e Dinamo Volgograd, adversara HCM-ului Baia Mare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HCM Baia Mare a reuşit un rezultat istoric, calificându-se în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, la abia a doua participare în această competiţie.

Maramureşencele au terminat pe locul trei în grupa principală 2, deşi intraseră fără niciun punct în această fază, şi au reuşit astfel să evite confruntarea cu Buducnost, formaţie la care evoluează Cristina Neagu. Baia Mare va da piept peste trei săptămâni cu Dinamo Volgograd, campioana ultimelor şase ediţii din Rusia. Deşi este un nume sonor, Dinamo nu mai prezintă forţa de altădată, dar are o experienţă superioară HCM-ului. 

Ea a terminat pe locul doii în grupa principală 1, la egalitate de puncte cu Thuringer şi vardar, formaţiile de pe locurile următoare, calificante şi ele în sferturi. Dinamo Volgograd  echipă care a cucerit Liga Campionilor o singură dată, în urmă cu 10 ani, se bazează în principal pe rusoaice, singurele straniere fiind Asma Elghaoui (Tunisia), Anita Gace (Croaţia) şi Ekaterina Peche (Azerbaidjan). Din actualul lot însă doar portăriţa Seydokina este o prezenţă constantă în naţionala Rusiei.

Programul complet al sferturilor de finală din Liga Campionilor la handbal feminin:

Viborg - Buducnost

Thuringer - Larvik

HCM Baia Mare - Dinamo Volgograd

Vardar - Gyor 

Turul se va disputa în intervalul 3-5 aprilie, iar returul pe 10-12 aprilie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite