Amatto Zaharia trage un semnal de alarmă după gala Superkombat. "Nu e normal ce s-a întâmplat în sală!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea Superkombat World Grand Prix al anului, desfăşurat sâmbătă la Sala Polivalentă, a adus în tribune peste 5.000 de spectatori şi s-a bucurat de o transmisie televizată în peste 80 de ţări ale lumii.

 În sală s-au aflat personalităţi importante din lumea sportului, a afacerilor şi politicii, între care celebrul luptător Remy Bonjasky, Helmuth Duckadam ori Prinţul Paul şi Prinţesa Lia, iar luptele au fost încinse şi avut un grad ridicat de spectaculozitate.

Prezent la gală, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, Amatto Zaharia, a urmărit cu satisfacţie evoluţia sportivilor sai, Ionuţ Stanciu (categoria semi-grea, sub 81 kg) şi Cristiana Stancu (categoria uşoară, sub 61 kg), ambii ieşind învingători în disputele cu Alin Tamaş, respectiv Songul Ylmaz, campioana de muay-thai a Turciei.
La finalul competiţiei, Amatto Zaharia a tras trei concluzii interesante, dar din păcate doar două dintre ele pot fi considerate pozitive.  “În primul rând aş aprecia că Superkombat a demonstrat încă odată că este de departe cel mai important eveniment sportiv autohton care promovează imaginea României pe plan internaţional. Faptul că a fost transmisă în atât de multe ţări la nivel mondial este un mare plus de imagine pentru România. Apoi, trebuie să remarc faptul că sportivii şi antrenorii români şi-au făcut încă o dată datoria, impecabil. Evoluţia sportivilor români a fost din nou foarte bună şi se vede clar că este în continuă creştere. În acest moment, ne putem bate de la egal la egal cu oricine. Posibil să nu învingem mereu, dar cu siguranta putem face meciuri foarte bune in elita mondiala", a declarat Amatto Zaharia, pentru www.iClara.ro.

Amatto Zaharia a identificat însă şi o problemă majoră, o lacună de educaţie care ar trebui tratată cu maximă seriozitate pe viitor. “Din păcate, şi de această dată, publicul a huiduit agresiv o parte din invitaţii speciali dar şi sportivii străini. Acest comportament lipsit de respect este anormal şi total incorect faţă de spectacolul sportiv în sine. Vă spun sincer că mie personal mi-a fost jenă de această atitudine a publicului. Fiind o competiţie transmisă "live" în peste 80 de ţări, această lipsă de respect faţă de invitaţi s-a văzut în toată lumea. Acest comportament suburban ne creează mari deservicii ca imagine, discreditându-ne ca naţiune. Artele marţiale înseamnă respect. Nu e ca şi cum te-ai duce la fotbal pe stadion, unde lumea s-a obişnuit cu injuriile şi huiduielile, deşi nici acolo nu e normal ce se petrece. Noi când mergem să luptăm afară nu avem parte de astfel de tratamente, ba din contră, suntem primiţi extraordinar. Străinii care au fost la noi au plecat cu un gust amar, din cauză că au fost huiduiţi doar pentru că au venit la noi în ţară. Cred că publicul trebuie să înveţe să facă distincţie între politică şi sport. Pasiunile si răutăţile politice dăunează competiţiilor sportive. Indiferent de pasiunile politice, nu trebuie să alungăm oamenii care sprijină sportul prin prezenţa lor, pentru că altădată nu o vor mai face”, a mai declarat Amatto Zaharia pentru www.iClara.ro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite