Amatto Zaharia face lobby pentru Marius Vizer, care e favorit să câştige preşedenţia convenţiei Sport Accord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 26 şi 31 mai, Sankt Petersburg este gazda congresului internaţional SportAccord, cea mai importantă întâlnire a preşedinţilor şi a membrilor federaţiilor sportive de lupte de contact din toată lumea.

România este reprezentată la această convenţie de Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, care în agenda sa de lucru din Rusia a avut programate întâlniri cu dr Sakchye Tapswuan, preşedintele Federaţiei Internaţionale de MuayThai (IFMA) cu care a discutat situaţia acestei discipline în România. Cu Tetsuo Nakayama, directorul general al Alianţei pentru Sport şi Turism din Japonia, Amatto Zaharia a stabilit un parteneriat pentru viitoarele participări ale campionilor români de Kempo la competiţii şi stagii de pregătire în Ţara Soarelui Răsare. De asemenea, Zaharia a fost invitat de către reprezentanţii FILA la SportAccord pentru a se clarifica aspecte legate de statutul prezent şi viitor al probei Pankration în ţara noastră. Cu această ocazie FILA şi-a precizat încă o dată poziţia de susţinere a membrilor săi, inclusiv a Federaţiei Române de Kempo, în ceea ce priveşte probele incluse în programul Jocurilor Olimpice şi Sport Accord Combat Games.

 În interviurile pe care le-a acordat televiziunilor din Rusia, Amatto Zaharia şi-a exprimat dorinţa ca Marius Vizer să câştige alegerile pentru preşedenţia SportAccord.  "Nu am o relaţie deosebită cu domnul Vizer. Ne-am întâlnit doar de vreo două ori, dar apreciez în mod deosebit ce a făcut domnia sa pentru Federaţia Internaţională de Judo şi mi-aş dori ca o personalitate de talia dânsului, un manager cu o viziune extrem de benefică pentru sportul internaţional, să ajungă în poziţia de Preşedinte al SportAccord. Sunt convins că nu-i va fi uşor în această bătălie electorală, dar este un adevărat luptător care a câştigat multe bătălii şi îi urez să aibă parte şi de această dată de o mare victorie. Alegerea sa va fi o victorie a noului, o victorie a sportului modern, şi de ce nu, chiar şi o victorie importantă a sporturilor marţiale care sunt practicate de zeci de milioane de oameni", a declarat Amatto Zaharia pentru televiziunile din Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite