VIDEO Alin Petrache, preşedintele Federaţiei de Rugby: „Noi încă mai respectăm onoarea şi fairplay-ul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby FOTO David Muntean
Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby FOTO David Muntean

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a fost invitat la Adevărul Live, unde a stat de vorbă cu jurnaliştii sportivi Alexandru Ştefan şi Andrei Militaru, despre meciul România - Tonga, care se joacă sâmbătă începând cu ora 19.00 şi va fi televizat de TVR 2.

Alin Petrache: „E un gând de-al meu pe care îl am de când am devenit preşedinte, de a antama cât mai multe meciuri interesante şi de putere rugbistică. Să nu ne mai lipsească meciuri cu echipe puternice, să ştii cum te pregăteşti. D-asta am fost peste tot şi iată că, într-un final avem poate unele dintre cele mai frumoase trei meciuri care au fost vreodată la Bucureşti

Tonga e o echipă extrem de puternică. Cei 102.000 de oameni din statul ăsta ştiu doar rugby, majoritatea joacă. La fel ca în Noua Zeelandă. Acolo PR-ul ţării este rugbiul. Nu există meciuri amicale în rugby, e un sport dur. Placajul e placaj, intrările sunt intrări, sunt meciuri care contează în ratingul oficial

Tonga a venit în România pentru că avem un nume şi pentru că suntem respectaţi de federaţiile internaţionale şi marile naţiuni mai mult decât suntem respectaţi la noi în ţară. E un lucru normal, la ordinea zilei în societatea românească, care e o societate destul de bolnavă. Dar pe stadion şi în stadion încă respectăm fair-play-ul, onoarea, iubirea faţă de adversar. Sunt valorile pe care le promovăm, e frumuseţea sportului pe care îl avem.

Preţurile pentru bilete sunt normale. Cât am stat în Franţa şi în Anglia am învăţat că nu e bine să fie gratis nimic, totul trebuie să aibă valoare, fie ea cât de mică. Gratis înseamnă societatea românească, la care toată lumea se aşteaptă să fie gratuit.
Am avut noroc să cunosc rugbiul din Anglia şi Franţe, unde rugbiul e deja legendă. Fotbalul nu intervievează cu rugbiul. Fotbalul e rege, dar rugbiul e legendă, e poveste“.

Alin Petrache, preşedintele FRR, despre amicalul de lux al naţionalei: România - Tonga

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite