Adio, Nicolae Manea. Fostul rapidist a murit din cauza cancerului la ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Manea a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani, din pricina unei suferinţe considerate boala secolului: cancerul la ficat.

Anunţul a făcut făcut de Lucian Ionescu, finul lui Nicolae Manea şi fost ofiţer de presă la Rapid: „În această dimineaţă, Nicolae Manea s-a stins din viaţă. Trupul acestuia va fi depus marţi la biserica Sfânta Paraschiva, iar înmormântarea va avea loc joi la cimitirul Străuleşti 2. Din Galeria din Ceruri a Rapidului ne mai zâmbeşte un Înger. Odihneşte-te în pace, Naşule!“.

Tragedia a fost confirmată şi de clubul giuleştean: „Familia Rapid trece din nou prin momente grele. Fostul jucător, antrenor şi mai apoi oficial al clubului FC Rapid, Nicolae Manea, s-a stins din viaţă la 60 de ani după o lungă luptă cu o boală incurabilă. Condoleanţe famileii şi tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească!“.

După ce în luna octombrie medicii de la Spitalul Militar i-au fost pus diagnosticul de cancer la ficat, starea lui Nicolae Manea s-a înrăutăţit rapid. Ceea ce se credea iniţial că e doar o răceală persistentă s-a soldat cu o luptă pierdută, care a durat mai puţin de două luni. 

 „Aş da orice să-l mai văd cum era. Te schimbă chimioterapia. A slăbit vreo 20 şi ceva de kilograme. Îi sunt băgate în corp tot felul de substanţe, care te ard dacă îţi sunt aruncate pe piele. A avut dureri mari, dar noi sperăm să se vindece.“ Florin, fiul lui Nicolae Manea (octombrie 2014)

Medicii nu i-au dat prea multe speranţe de viaţă şi au avut dreptate, însă Nicolae Manea nu s-a lăsat. În încercarea de a face faţă situaţiei, acesta a fost internat la o clinică din Nisa, la recomandările fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, care a învins cancerul după mai multe şedinţe de chimioterapie în Franţa. 

„Boala asta se declanşează pe fond de stres, atunci când scade şi imunitatea. Eu în februarie nu aveam nimic, iar în august eram bolnav. Am avut noroc cu medicii oncologi de la Nisa“, comenta cel poreclit „Naşul“, care s-a vindecat, întrucât i-au fost depistate celule canceroase la ficat şi la colon în timp util.

Cifrele lui Nicolae Manea

60 de ani

221 meciuri şi 49 de goluri la Rapid

2 mandate de antrenor la gruparea din Giuleşti (1997, 2009/2010)

4 sezoane ca selecţioner la România U21 (1999, 2002-2005)

10 luni ca preşedinte al Rapidului, în perioada ianuarie - octombrie 2014

Oamenii din fotbal deplâng moartea lui Nicolae Manea

Nicolae Manea, un simbol pentru Rapid. Fuga din spital pentru a învinge Steaua i-a adus faima

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite