A decedat marele antrenor gălăţean Zoltan David

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La două săptămâni după ce a împlinit vârsta de 78 de ani, Zoltan David, marele antrenor al fotbalului juvenil gălăţean, a încetat din viaţă!

"Nea Zoly" s-a născut Făgăraş, cu 78 de ani în urmă. A jucat la echipe din toate eşaloanele - de la juniori la Divizia A - Nitramonia Făgăraş, Dinamo Bucureşti, Dinamo Braşov. Au urmat 7 ani la Steagul Roşu Braşov - echipă la care s-a consacrat pe deplin. De aici a fost convocat la loturile naţionale, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe marii fotbalişti Voinescu, Apolzan sau fraţii Zavoda.

La Galaţi s-a stabilit în 1962, considerându-l oraşul iubirii sale! A jucat - până la vârsta de 37 de ani - la echipele CSO, Siderurgistul şi Oţelul, unde a făcut o frumoasă performanţă, informează "Viaţa Liberă".

La încheierea activităţii de jucător a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor, dedicându-se descoperirii şi şlefuirii de noi talente. Câteva nume de jucători care au trecut prin mâinile sale: Ilie Hagioglu, Relu Călugăru, Ioan Nicu, Gelu Popescu, Ioan Morohai, Vivi Stamate, Lucian Măstăcan, Miţi Majearu, Romică Chihaia şi Viorel Tănase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite