Şi-a dovedit nevinovăţia! Bute a scăpat de suspendare şi poate boxa din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Boxerul român Lucian Bute (36 de ani), fost campion mondial la categoria supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul cu Badou Jack, şi poate urca din nou în ring.

Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

Astfel, Lucian Bute "îşi va putea continua cariera la începutul anului 2017", adaugă jurnalul canadian.

Le Journal de Montreal notează că în cazul în care comisia din Districtul Columbia nu ar fi acceptat explicaţiile lui Bute, sportivul ar fi fost suspendat probabil trei ani. Însă avocaţii lui Bute au demonstrat că moleculele de ostarină găsite în organismul lui Bute erau consecinţa contaminării unui supliment prescris de preparatorul fizic al românului, Angel Heredia. 

Lucian Bute preciza anterior, într-un mesaj postat pe Facebook, că probele dovedesc că nu a luat cu buna ştiinţă un produs interzis în sport.  "Un supliment legal disponibil şi fabricat în Statele Unite pe care l-am luat în perioada de pregătire pentru meciul cu Badou Jack a fost testat independent de un laborator acreditat din Los Angeles şi s-a dovedit contaminat cu ostarină, produs interzis. Încă de când am fost acuzat de dopaj în luna mai am ştiut că această substanţă nu putea ajunge în corpul meu decât involuntar. Toata cariera mea am cerut teste antidoping superioare celor standard în acest sport şi am fost testat de zeci de ori. Respect sportul meu şi toţi advesarii şi nu am încercat niciodată să obţin un avantaj ilegal", a notat Bute.

"Suplimentul este prescris de către preparatorul meu fizic. Din cauza rezultatului pozitiv al unei substanţe care nu este pe etichetă, acest produs este acum retras după piaţă şi laboratorul PHARMAGENIC din San Diego, SUA cel care a produs lotul contaminat urmează să fie investigat", a explicat pugilistul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite