Şarapova, scoasă din criză de românce: Ce a reuşit rusoaica după patru luni de coşmar în circuitul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disperată să-şi relanseze cariera, Maria Şarapova (53 WTA) şi-a schimbat antrenorul, a luat o pauză mai lungă, însă, într-un final, a reuşit să lege două victorii abia când i-au ieşit în cale două românce.

După Australian Open, când a fost eliminată în turul III, fiind învinsă de Kerber, rusoaica de 30 de ani a devenit ciuca bătăilor! 

A pierdut în primul meci la Doha, Indian Wells şi Stuttgart. Ajunsă la Madrid, Şarapova a „rupt“ seria înfrângerilor, trecând de Mihaela Buzărnescu (32 WTA). Ieri, o altă jucătoare din România, Irina Begu (38 WTA), a contribuit la ieşirea rusoaicei din criză.

Iar asta în ciuda faptului că românca a avut un start de meci chiar promiţător. Begu a făcut break în debutul primului set, după care s-a distanţat la 3-1. De aici însă, treptat, Irina s-a stins, iar Şarapova a prins încredere în jocul ei. De la 3-1 pentru Begu, s-a făcut 4-3 pentru Şarapova. Apoi, românca a servit de două ori pentru a rămâne în set. Mai întâi, la 5-4, iar apoi la 6-5. La acest scor, Irina şi-a pierdut serviciul, dar şi setul: 5-7.

Setul doi a fost dominat de Şarapova, care s-a impus, fără emoţii, scor 6-1. În ultimele patru game-uri, Begu a fost în genunchi: a câştigat doar două puncte! Pentru Şarapova urmează un meci în turul III cu Mladenovici (22 WTA).

Rezultatele Mariei Şarapova după Australian Open

*Doha: 6-4, 4-6, 3-6 cu Niculescu (61 WTA)

*Indian Wells: 4-6, 4-6 cu Osaka (21 WTA)

*Stuttgart: 6-3, 6-7, 4-6 cu Garcia (7 WTA)

*Madrid: 6-4, 6-1 cu Buzărnescu (32 WTA) şi 7-5, 6-1 cu Begu (38 WTA) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite