Şanse mari ca doi jucători români să se dueleze pentru un loc în Bundesliga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laslo Sepsi joacă al Nurnberg
Laslo Sepsi joacă al Nurnberg

Doi dintre jucătorii aflaţi pe lista lui Anghel Iordănescu pentru Campionatul European din Franţa se pot duela pentru un loc în Bundesliga, în sezonul viitor.

Alexandru Maxim are şanse mari să fie singurul “tricolor” din străinătatea care retrogradează la finalul acestui sezon. Titular şi integralist în ultimul meci din etapa cu numărul 32, mijlocaşul de 25 de ani a avut o prestaţie foarte bună,  într-o întâlnire crucială pentru evitarea retrogradării, pierzând cu 2-6 pe terenul celor de la Werder Bremen. Românul a pasat decisv la ambele goluri ale şvabilor, dar rezultatul a coborât Stuttgart pe locul 17, penultimul din campionat, cu 33 de puncte.
Cu două runde înainte de terminarea sezonului, Maxim şi colegii săi au ajuns pe o poziţie care duce în liga secundă. Stuttgart e la egalitate de puncte cu locul 16, cel care asigură prezenţa în barajul pentru salvare, şi la un punct de poziţia a 15-a, prima salvatoare şi pe care a urcat Werder Bremen după victoria de luni. În ultimele două etape, Stuttgart va juca acasă cu Mainz şi în deplasare la Wolfsburg, iar Hannover are meci acasă cu Hoffenheim şi în deplasare la Bayern Munchen.
Dacă va reuşi să se claseze pe poziţia care duce la baraj, Stuttgart va da piept cu Nurnberg, ocupanta locului trei în liga secundă. Întâlnirea ar prilejui un duel între Maxim şi Sepsi, acesta din urmă fiind titular la Nurnberg. Vestea n-ar fi deloc bună pentru Anghel Iordănescu, deoarece atât Maxim cât şi Sepsi vor avea sezoane prelungite, ceea ce înseamnă că nu vor ajunge la timp la naţională. Prima şi a doua ligă germană se încheie pe 14 mai, dar barajul va fi abia peste câteva zile. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite