Şansă istorică: Halep poate trece pe locul 1 mondial după French Open. Ce trebuie să facă Simona la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep (4 WTA) e principala favorită la Roland Garros, acolo unde poate bifa două premiere uriaşe pentru cariera ei.

French Open 2017 a început cu o surpriză istorică! Angelique Kerber (1 WTA), eliminată şi în prima rundă la Roma, şi-a confirmat criza de formă şi a părăsit turneul după primul meci.

Nemţoaica de 29 de ani a fost învinsă în runda inaugurală de Ekaterina Makarova (Rusia, 40 WTA), scor 2-6, 2-6. A fost pentru prima dată în istoria French Open când liderul mondial a pierdut atât de repede. În trecut, ocupanta locului 1 WTA părăsise competiţia cel mai repede în turul II: Justine Henin în 2004 şi Serena Williams în 2014.

În plus, de când a început „Era Open“ în tenis, în 1968, în doar patru situaţii liderul mondial a pierdut într-un Grand Slam în chiar primul tur:

*1979 (Australian Open): Virginia Ruzici a fost învinsă de Mary Sawyer

*1994 (Wimbledon): Steffi Graf a pierdut cu Lori McNeil

*1999 (Wimbledon): Martina Hingis a cedat cu Jelena Dokici

*2001 (Wimbledon): Martina Hingis a fost eliminată de Virginia Pascual

Simona are nevoie de trofeu

Revenind la Kerber, a fost pentru al doilea an consecutiv când ea a părăsit French Open în turul I. În 2016, ea a fost învinsă în aceeaşi fază de Kiki Bertens. 

Cum Kerber (1 WTA) e out deja, iar Serena Williams (2 WTA) nu va mai juca în acest an, Halep le poate depăşi pe amândouă, dar şi pe Pliskova (3 WTA), dacă va câştiga turneul parizian. Astfel, românca ar bifa două premiere: va lua un titlu de Mare Şlem şi va ajunge pe locul 1 WTA.

Până atunci, Halep va debuta la Roland Garros, mâine, urmând să o întâlnească pe Jana Cepelova (Slovacia, 89 WTA). Organizatorii vor anunţa, astăzi, ora meciului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite