UPDATE Vremea în weekend. Cum va fi vremea în fiecare regiune şi unde sunt aşteptate ploi. Codurile de caniculă, prelungite de meteorologi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La malul mării temperaturile vor fi perfecte pentru plajă
La malul mării temperaturile vor fi perfecte pentru plajă

În zilele care urmează, temperaturile rămân ridicate mai ales în vestul şi în sud-vestul ţării, unde maximele vor ajunge până la 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. De altfel, vineri, meteorologii au prelungit Codurile portocaliu şi galben de caniculă pentru anumite regiuni, dar au anunţat că atmosfera se mai răcoreşte puţin în anumite zone, astfel că local vor apărea ploi de vară.

UPDATE Meteorologii au prelungit codurile de caniculă pe care le-au emis în urmă cu câteva zile, astfel că acestea vor fi valabile până pe 16 august, se arată într-o serie de informări ale Administraţiei Naţioanale de Meteorologie (ANM). 

Vineri, sub Cod portocaliu de caniculă se vor afla judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, unde temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 37 - 38 de grade Celsius. Aici, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. 

Tot vineri, Cod galben de caniculă va fi în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei, vestul şi sudul Oltenei şi sud-vestul Munteniei, unde temperaturile vor ajunge la 37 de grade Celsius. 

Sâmbătă, sub Cod portocaliu de caniculă vor fi judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, unde vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade Celsius şi disconfort termic deosebit de accentuat, în timp ce în în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, sub Cod galben. 

Duminică, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest.

Cod portocaliu va fi duminică în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37 - 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

În Capitală, mercurul din termometre va scădea până la 33 de grade astăzi. Sâmbătă temperaturile vor atinge 34 de grade, iar duminică 36. De luni îşi fac apariţia şi ploile, iar temperatura aerului se va opri la 33 de grade.

Şi la Constanţa va fi cald zilele acestea. Astăzi vor fi 29 de grade, iar în weekend mercurul din termometre va creşte până la 31 de grade. Şi luni va fi cald specialiştii prognozând 29 de grade.

La Braşov vremea se menţine caldă tot weekendul. Aici temperaturile vor atinge 31 de grade. Abia luni sunt aşteptate ploi în zonă.

În nordul ţării, dar şi în Banat va fi caniculă în weekend. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 36 de grade la umbră. La Satu Mare sunt aşteptate ploi de luni, dar la Timişoara este posibil să plouă încă de duminică. 

De altfel, la începutul săptămânii viitoare, aversele se vor înmulţi în vest, nord şi centru. Ele vor fi însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite