Vremea în vara lui 2015. Când este perioada propice pentru stabilirea concediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi una călduroasă, anunţă meteorologii FOTO Shutterstock
Vremea va fi una călduroasă, anunţă meteorologii FOTO Shutterstock

Vremea în vara lui 2015. Vara lui 2015 va fi una călduroasă, spun meteorologii, care afirmă că precipitaţiile nu vor lipsi din peisaj, deşi vremea va fi mai mult uscată.

De pildă, jumătatea lunii mai aduce temperaturi peste normalul perioadei în aproape toată ţara, fiind o lună destul de caldă, cu ploi însemnate cantitativ.

Meteorologii susţin că precipitaţii vor mai fi în partea de este a ţării, în timp ce în restul zonelor cantităţile medii care vor cădea se vor înscrie în ceea ce înseamnă normal.

Vremea în vara lui 2015. Cum va fi vremea în iunie şi iulie

Luna iunie va fi şi ea predominată de vreme destul de ploioasă, însă cu temperaturi apropiate de normal. Specialiştii arată că cei care îşi programează concediul în iunie riscă să aibă parte de ploi, unele dintre ele cu caracter torenţial.

Ideală pentru concediu va fi luna iulie, subliniază meteorologii, care spun că valurile de căldură nu vor lipsi. În estul ţării vor fi aşteptate şi perioade de secetă, uscată, iar în partea de sud-vest vremea va fi instabilă.

„Este posibil ca în prima parte a lunii iulie, ca urmare a precipitaţiilor ce vor cădea în iunie, în parte de sud-vest să cadă mai multe ploi decât în mod normal, pentru ca cea de-a doua parte şi jumătatea lui august să vină cu o perioadă mai stabilă din punctul de vedere al precipitaţiilor, cu temperaturi mai ridicate chiar decât în mod normal”, mai spun meteorologii.

Regimul termic al aerului se va situa în limitele apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, excepţie făcând areale din estul, sud estul şi vestul ţării, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite