Unul din cinci decese este asociat alimentaţiei necorespunzătoare. Care sunt bolile care fac cele mai multe victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Unul din cinci decese este asociat alimentaţiei necorespunzătoare, în special consumului excesiv de sare, zahăr sau carne, arată un studiu recent. Consumul insuficient de cereale integrale şi fructe sau legume contează şi el, potrivit cercetătorilor.

Concret, potrivit datelor înregistrate în 2017, 11 milioane de persoane au murit în întreaga lume din cauza alimentaţiei necorespunzătoare. 

Printre cauzele de deces se numără afecţiunile cardiovasculare, cancerele, diabetul de tip 2 asociat cu obezitatea şi stilul de viaţă sedentar, notează studiul publicat în The Lancet. 

„Acest studiu demonstrează ceea ce mulţi dintre noi am bănuit ani în şir: nutriţia deficitară este responsabilă pentru un număr mai mare de decese decât orice alt factor de risc din lume”, arată autorii studiului citat. 

Conform acestora, au fost monitorizată în perioada 1990 - 2017 tendinţele de consum a 15 factori alimentari. În urma analizelor s-a ajuns la concluzia că din cele 11 milioane de decese din 2017, aproape 10 milioane au fost provocate de boli cardiovasculare, 913.000 au fost provocate de cancere şi aproape 339.000 de diabetul zaharat de tip 2. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite