Triplu campion de şah la 10 ani, fără sponsori ca să participe la Campionatul European. Povestea lui Radu Fabian Dobre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Fabian Dobre joacă şah de când avea 5 ani
Radu Fabian Dobre joacă şah de când avea 5 ani

Un băiat în vârstă de numai 10 ani este triplu campion la Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori de şah din 2016. Radu Fabian Dobre a câştigat probele de clasic, rapid şi blitz.

Radu Dobre, din Bucureşti, a reuşit să câştige în acest an trei medalii la Campionatele Naţionale Individuale pentru juniori de şah clasic, rapid şi blitz, el fiind vicecampion la şah clasic şi campion naţional la şah rapid şi la şah blitz.

Radu a început să joace şah încă de când avea 5 ani.

„A fost «dragoste la prima vedere», după prima lecţie de şah jucând cu oricine acceptă provocarea. De atunci aproape toate weekend-urile şi le-a petrecut mergând la Club jucând şah cu aceeaşi bucurie ca în primele zile”, a declarat mama acestuia.

În timp ce alţi copii de vârsta lui Radu Dobre se joacă fotbal sau aleargă prin parc, el preferă să rezolve diagrame şi să studieze partidele 

radu fabian dobre campion sah

marilor maeştrii. Pe lângă şah, el mai este pasionat şi de Matematică.

Deşi are doar 10 ani, el a participat la peste 60 de competiţii oficiale, iar în 2015 chiar a obţinut împreună cu echipa Clubului o medalie de bronz la Campionatele Europene de Şah Rapid şi Blitz din Novi Sad, Serbia. 

De altfel, în acest an, el va reprezenta România la Campionatele Mondiale de şah pentru juniori la grupa sa de vârstă - 10 ani. Competiţia va avea loc în perioada 18 – 31 octombrie în Batumi, Georgia.

Radu Fabian Dobre îşi doreşte şi să participe la Campionatele Europene de şah pentru juniori care vor avea loc în Praga, Cehia, în perioada 17 – 28 august. Pentru a putea participa la aceste două campionate, Radu Fabian are nevoie de sponsori.

Pe aceeaşi temă:

Secretele unui nevăzător campion la şah: „Pătrăţele negre sunt mai ridicate, piesele negre au o asperitate“ 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite