Teatrul politic la Adevărul Live: cercetare asupra mineriadelor, a drepturilor LGBT şi a situaţiei imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce este teatrul politic? Care sunt formele lui, scenariile lui şi selecţia subiectelor? Mineriadele, drepturile LGBT, situaţia imigranţilor, grupurile sociale marginalizate sau rezistenţa muncitorească sunt cercetate şi puse în scenă de Platforma de Teatrul politic, ce a fost reprezentată la Adevărul Live de Katia Pascariu şi Marius Bogdan Tudor.

Alături de Katia Pascariu şi Marius Bogdan Tudor, în studioul Adevărul Live s-a aflat, începând cu ora 14.00, şi Nicolae Mandea, profesor şi prorector la UNATC, pentru a dezbate semnificaţia şi rolul teatrului politic.

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral şi educaţional care îşi propune să arhiveze, să documenteze şi să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru şi ateliere, istorii marginalizate şi ignorate adesea de sisteme care îşi produc propriile naraţiuni de legitimare, pentru a-şi justifica pactul cu „istoria convenabilă”. Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferinţe, tratate şi luări de poziţie instrumentate politic pentru a servi macro-naraţiunii sistemului care adoptă istoria unică, „istoria de obedienţă” în faţa structurilor de putere.

Teatrul politic: cercetare asupra mineriadelor, a drepturilor LGBT şi a situaţiei imigranţilor 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite