TEASER „Primarii noştri“. Primarul care a inventat „teatrul electoral“. Rodica Popescu Bitănescu îl elogiază de pe scenă, în mijlocul unei piese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Mizil, primarul este proslăvit şi în piesele de teatru. Aici, Rodica Popescu Bitănescu
La Mizil, primarul este proslăvit şi în piesele de teatru. Aici, Rodica Popescu Bitănescu

Campania „Primarii noştri“, demarată de „Adevărul“ la începutul acestui an, a ajuns la Mizil. Primarul de acolo, Emil Proşcan, are deja 5 mandate şi îl doreşte pe al şaselea. Săptămâna viitoare în Adevărul şi pe adevarul.ro - tabloul unui mic oraş de provincie măcinat de sărăcie, dar amăgit cu spectacole de varieteu.

Emil Proşcan este un primar romantic. El scrie poezii de dragoste şi se consideră un vindecător miraculos: mizilenii vin la el în audienţe cu probleme cetăţeneşti şi el le face injecţii. Noaptea, Proşcan scrie piese de teatru şi editoriale în revista culturală a primăriei. Invită la casa de cultură din Mizil (pe care el se încăpăţânează să o numească „Teatru“) tot felul de trupe de actori.

În ziua în care am fost la Mizil, Rodica Popescu Bitănescu venise în mica urbe prahoveană cu piesa „Încă-i bine“. Printre replicile piesei a strecurat şi o remarcă cu privire la bunătatea primarului Proşcan.

Aşadar, săptămâna viitoare, un interviu cu primarul Emil Proşcan despre cultură, mândria de a fi român, şpagă şi frica de mâna lungă a justiţiei.

Campania „Primarii noştri“. Episodul Mizil

[<a href="//storify.com/Alinavasile/primarii-nostri" target="_blank">View the story "Primarii noştri " on Storify</a>]

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite