Tătaru: Vom avea o creştere a cazurilor de infectare cu COVID-19 după 15 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Deşi există în acest moment bani pentru acordarea bonificaţiilor pe două luni acelor medici care au tratat pacienţi cu Covid-19, spitalele nu au trimis listele cu nominalizaţi. Aşa a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta a mai mărturisit că vom avea o creştere a cazurilor de infectare cu COVID-19 după 15 mai.

Nu doar medicii din spital se pot regăsi pe această listă, ci şi medici de familie, medici al serviciului de ambulanţă, precum şi asistenţi comunitari, a spus ministrul la EuropaFM.

Termenul-limită pentru depunerea acestot liste la minister este jumătatea acestei luni. 

Tătaru a mai spus că suma la care se ridică bonificaţia este de 2.500 de lei din care se scad impozitele. ”Sperăm ca luna asta să putem plăti pentru luna trecută”, a declarat Tătaru. El a estimat că numărul beneficiarilor ar fi de 75.000 de persoane, suma alocată care urmează să fie suportată din fonduri europene fiind de 120 de milioane de euro, pentru întreaga perioadă a epidemiei din ţara noastră. 

Tătaru a mai spus că aşteaptă lista cu nominalizări de la 226 de spitale din ţară. 

„Ieşim din restricţii, dar cu păstrarea anumitor precauţii”

Cât priveşte perioada relaxărilor anunţate pentru 15 mai, Tătaru a declarat că se bezează pe simţul civic al românilor ca epidemia să nu ia amploare. ”Relaxările trebuiau date. Răbdarea tuturor a fost pusă la încercare şi criza arată o ameliorare. Ieşim din restricţii, dar cu păstrarea anumitor precauţii.”

Ministrul Sănătăţii a mai spus că se aşteaptă la o creştere uşoară a numărului de cazuri după 15 mai. Ne vom da seama dacă ceva nu este în regulă în evoluţia epidemiei dacă vor aprea brusc noi focare sau va creşte spectaculos numărul de cazuri de la o zi la alta, adică acolo unde a fost azi un caz, mâine apar zece, a mai spus Tătaru. Totodată, un alt indiciu că lucrurile nu merg cum trebuie va fi faptul că se vor aglomera unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor. 

”Am învăţat ceva după două luni de stat în casă. Important este ca şi pe mai departe să respectăm anumite precauţii: să menţinem regulile de igienă, să ne spălăm pe mâini, să tuşim în plica cotului, să ne aerisim hainele când revenim acasă, să ne ţinem la distanţă de persoanele care tuşesc sau strănută, să purtăm mască în incinte, să ne ferim de aglomeraţii, să avem grijă de noi şi de cei de lângă noi.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite