STUDIU Până la 75% din italienii din Roma infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea majoritate a pacienţilor din Roma este asimptomatică FOTO EPA-EFE
Marea majoritate a pacienţilor din Roma este asimptomatică FOTO EPA-EFE

Marea majoritate a persoanelor bolnave COVID-19 din Roma, între 50 şi 75%, este complet asimptomatică, dar reprezintă un pericol pentru ceilalţi, care se pot infecta rapid din cauza acestora, conform unui studiu italian.

Un profesor de Imunologie clinică de la Universitatea din Florenţa, Sergio Romagnani, arată că circa 50-75% din persoanele infectate din Roma nu prezintă simptome, conform microsoftnews.com.

Imunologul explică că datele furnizate de studiul realizat asupra tuturor locuitorilor din regiunea Vo 'Euganeo evidenţiază două informaţii vitale: 1) „procentul de persoane infectate - chiar dacă acestea sunt asimptomatice - este foarte mare, aşa că izolarea acestora este esenţială pentru a putea controla răspândirea virusului şi severitatea bolii”, se arată în studiu.

Totodată, specialistul consideră că ceea ce este crucial acum în lupta împotriva virusului este „încercarea de a convinge persoanele asimptomatice care sunt deja infectate să se izoleze”. Acest lucru este valabil în special pentru categorii de bază în acest moment, precum medicii şi asistenţii care dezvoltă frecvent infecţii asimptomatice, continuând astfel să răspândească infecţia între ei şi pacienţii lor”, explică Romagnani. Altfel, spitalele ar risca să devină zone de prevalenţă ridicată a celor infectaţi”.


În regiunea Vo '- subliniază Romagnani - odată cu izolarea subiecţilor infectaţi, numărul total de pacienţi a scăzut de la 88 la 7 (de cel puţin 10 ori mai puţin) doar în decurs de 7-10 zile. Izolarea persoanelor infectate (simptomatice sau non-simptomatice) nu numai că a reuşit să protejeze alte persoane de contractarea virusului, dar a  putut, de asemenea, să protejeze împotriva evoluţiei grave a bolii la pacienţii infectaţi, deoarece rata de vindecare la aceştia, dacă este una izolată, a fost în 60% din cazuri în doar 8 zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite