Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti ar putea avea o secţie de chirurgie cardiacă începând din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un milion de euro au fost investiţi în reabilitarea unor secţii de la SUUB FOTO Adevărul
Un milion de euro au fost investiţi în reabilitarea unor secţii de la SUUB FOTO Adevărul

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a verificat luni stadiul lucrărilor de reabilitare şi reamenajare ale blocului operator central şi ale maternităţii din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), investiţia ministerului fiind de peste un milion de euro. Începând din 2015, ar putea funcţiona şi o secţie de chirurgie cardiacă în unitatea sanitară.

Potrivit unui comunicat de presă, lucrările se vor termina până la începutul lunii decembrie 2014.

„Este o vizită de etapă. Sunt două invetiţii importante realizate de Ministerul Sănătăţii la SUUB, finalizate deja în proporţie de 70-80%. Cele mai avansate sunt lucrările de la maternitate. Sunt mulţumit că anul acesta vom finaliza reabilitarea unui număr de 6 maternităţi începute în anii 2005 prin proiectul Băncii Mondiale. Două din maternităţi sunt în Bucureşti ceea ce ne ajută să rezolvăm problema privind lipsa locurilor la Terapia Intensivă pentru nou-născuţi”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Personal medical şi auxiliar pentru secţia de chirurgie cardiacă

O posibilitate, spune Bănicioiu, ar fi ca începând de anul următor, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB) să fie înfiinţată o secţie de chirurgie cardiacă. Asta pentru că în echipa medicală a fost cooptat un medic care s-a întors din Germania.

Prin urmare, s-au purtat discuţii legate de deblocarea unui număr de posturi pentru medici chirurgi şi personal auxiliar în chirurgie cardiovasculară.

Pe aceeaşi temă:

Sute de copii sunt refuzaţi de spitalul Marie Curie: unitatea are nevoie de bani pentru salvarea bebeluşilor

Asociaţia Inima Copiilor construieşte o nouă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţii de la Marei Curie. Anual, sute de copii nu pot fi ajutaţi şi sunt refuzaţi de spital pentru că nu există spaţiu.

Dr. Alin Nicolescu, şeful secţiei de cardiologie de la „Marie Curie“: „Până la 1.000 de copii ar trebui operaţi pe inimă în România“

Dr. Alin Nicolescu explică de ce în ultimii ani a crescut uşor numărul copiilor cu malformaţii cardiace şi spune care sunt soluţiile terapeutice în prezent în România.

Primii doi copii, operaţi cu succes pe cord la Spitalul „Marie Curie“

Primele două operaţii pe cord la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti au fost făcute cu succes, luni, de către o echipă de specialişti italieni, asistată de medici români aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite