Sinistraţii de la Albeni primesc apă cu cisterna de la jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinistraţii gorjeni care locuiesc în noul sat construit în localitatea Câmpu Mare-Albeni primesc apă cu cisterna de la jandarmi, din cauza faptului că nici până acum autorităţile locale nu

Sinistraţii gorjeni care locuiesc în noul sat construit în localitatea Câmpu Mare-Albeni primesc apă cu cisterna de la jandarmi, din cauza faptului că nici până acum autorităţile locale nu au rezolvat problema utilităţilor.

În ciuda faptului că au trecut mai bine de doi ani de când au fost construite casele cele noi pentru sinistraţii din Seciurile, comuna Roşia de Amaradia, oamenii care s-au mutat la Câmpu Mare nu au utilităţi.

Sinistraţii s-au mutat în noua locaţie anul trecut, de Paşte, şi de atunci aşteaptă ca promisiunile autorităţilor să se materializeze. De trei ori pe săptămână, oropsiţii de la Seciurile aşteaptă, în drum, cu bidoane şi găleţi, cisternele jandarmilor pentru a primi apă.

La Câmpu Mare trăiesc peste 100 de familii ale căror case au fost înghiţite de pământ în mai 2006. Guvernul României a alocat fonduri pentru construirea de noi case pentru sinistraţi la Câmpu Mare (comuna Albeni) şi la Cojani (Târgu-Cărbuneşti).

Reţea de alimentare cu apă potabilă

Reprezentanţii Primăriei Albeni, de care aparţine localitatea Câmpu Mare, au spus că situaţia se va rezolva. Delia Malacu, angajată a primăriei, ne-a precizat că noul primar Victor Cornea urmează să pună în funcţiune, în locaţia de la Albeni, reţeaua de alimentare cu apă potabilă.

Femeia a mai spus că deja au fost recoltate probe din apa care urmează să fie distribuită oamenilor. Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a declarat că problema apei de la Câmpu Mare trebuie rezolvată de către autorităţile locale, pentru că oamenii nu pot să trăiască în aceste condiţii.

Şi sinistraţii rămaşi în satul Seciurile din Roşia de Amaradia primesc apă cu cisternele de la jandarmi, însă doar pentru adăpatul animalelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite