Sindicaliştii din asistenţă socială cer creşterea salariilor cu 25%, începând din luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din domeniul asistenţei sociale cer majorarea salariilor cu un procent de 25%, mărire care să se aplice de la 1 decembrie. Solicitarea sindicaliştilor vine în contextul în care guvernanţii au decis să majoreze lefurile în Sănătate şi Educaţie.

Concret, Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului „Pro.Asist” cere, printr-o scrisoare deschisă transmisă Guvernului şi ministrului Muncii, majorarea salariilor cu 25%, după modelul majorărilor aplicate în sănătate şi educaţie. Sindicaliştii atrag atenţia că au cele mai mici venituri din întreg sistemul bugetar, lucru care se vede şi în faptul că se lucrează sub standardele minime de personal din cauza plecărilor masive din sistem sau a nemotivării angajării.

„Vă solicităm majorarea salariilor angajaţilor din asistenţă socială, după modelul majorărilor aplicate începând cu 1.10.2015 în sistemul sanitar şi din 12.10.2015, angajaţilor din educaţie, respectiv cu un procent de 25 la sută aplicabil începând cu 1 decembrie 2015. (...) De asemenea, considerăm că trebuie să aducem la cunoştinţa factorilor de decizie că după mărirea imensă a salariilor demnitarilor şi aprobarea salarizării pentru valoarea maximă a salariilor din grilă numai pentru instituţiile centrale, salariaţii din asistenţă socială sunt hotărâţi, mai mult ca niciodată, să-şi manifeste nemulţumirea prin mişcări sindicale”, arată Mediafax.

Deranjaţi că majorările salariale sunt preferenţiale

Potrivit sursei citate, sindicaliştii din asistenţa socială sunt deranjaţi de faptul că Guvernul a majorat doar lefurile personalului din Educaţie şi Sănătate. Aceştia au ajuns, astfel, la concluzia că majorările salariale sunt acordate preferenţial.

„Este o ruşine naţională ca 75% din cei aproximativ 72.000 de angajaţi din sistemul de asistenţă socială care îngrijesc direct beneficiarii de servicii sociale să fie ei înşişi asistaţi social prin faptul că au salariul minim pe economie sau obţin venituri chiar sub acesta, deoarece legile anuale de salarizare i-au defavorizat pe angajaţii mai vechi ai sistemului”, notează sindicaliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite