Prognoza meteo pentru trei luni: sfârşit de vară călduros, iar toamna va debuta cu temperaturi normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru lunile iulie, august şi septembrie. Toamna va debuta cu temperaturi normale pentru luna septembrie, în timp ce sfârşitul verii va fi unul cu temperaturi peste limitele normale ale acestei perioade. Cele mai multe precipitaţii vor fi prezente în nordul şi centrul ţării.

IULIE

Potrivit estimărilor făcute de meteorologi, în luna iulie vom avea parte de temperaturi caniculare în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în regiunile centrale şi nordice unde valorile termice se apropie de cele normale pentru această perioadă.  

Media lunară pentru această lună este de 19 grade Celsius, însă în cea mai mare parte a ţării va fi depăşită, astfel că în sudul şi sud-estul ţării vom avea temperaturi care se vor situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. În nordul ce centrul ţării, temperaturile se vor încadra între 16 şi 20 de grade Celsius.

În ceea ce priveşte ploile, cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul ţării.

În centrul şi nodul ţării cantitatea de precipitaţii care va cădea se va situa între 80 şi 120 de litri pe metru pătrat, în timp ce în restul ţării cantităţile de apă se vor încadra între 20 şi 60 de litri pe metru pătrat

AUGUST

Luna august vine cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, acestea simţindu-se pe întreg teritoriul ţării. Local în centrul şi nordul ţării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale, mai exact aproape 19 grade Celsius..

Cel mai cald va fi în sudul şi sud-estul ţării unde vor fi în jur de 28 de grade Celsius, Banat vor fi în jurul de 26 grade, în timp ce în nordul ţării vor fi în jur de 20 de grade. 

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice unde vor cădea în jur de 80 de litri pe metru pătrat, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului, unde vor cădea între 20 şi 60 de litri pe metru pătrat.

SEPTEMBRIE

Înecând cu luna iunie s eva produce o răcire a temperaturilor, astfel că valorile termice se vor apropia de limitele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va fi mai cald.

În sudul şi sud-estul ţării vor fi temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, în vestul şi estul ţării vor fi în jur de 16 grade, în timp ce în nordul şi centrul ţării temperaturilor se vor fi în jur de 14 grade.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o uşoară tendinţă de scădere în majoritatea regiunilor.  În nordul, centrul şi estul ţării cantităţile de apă vor fi de 60-80 de litri pe metru pătrat, în timp ce în restul ţării vor fi de 40 de litri pe metru pătrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite