Peste 200 de persoane care lucrau la negru, descoperite în patru zile. Amenzile date de inspectorii de muncă depăşesc 1,8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane care munceau fără contracte de individual de muncă au fost depistate de inspectorii de muncă în patru zile. Au fost date peste 3,3 milioane de lei, din care peste 1,8 milioane de lei pentru muncă la negru.

În urma controalelor făcute în perioada 7 – 11 aprilie, Inspecţia Muncii a dat amenzi în valoare totală de 3.335.800 de lei, potrivit Mediafax.

„Au fost depistate 213 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 3.576 de controale, din care 3.389 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 2.529.800 de lei din care 1.855.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 674 de angajatori. 35 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate trei propuneri de cercetare penală”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspecţia Muncii.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost făcute 2.410 controale şi 1.720 de angajatori au fost amendaţi, în total, cu 806.000 de lei.

„La şapte angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare. La un angajator s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 43 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 19 dintre acestea s-au înregistrat în municipiul Bucureşti”, a precizat Inspecţia Muncii.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Record de muncitori la negru găsiţi de Inspecţia Muncii într-o săptămână

Inspectia Muncii a înregistrat un record de aproape 1.200 de persoane depistate că munceau la negru şi a aplicat amenzi de aproape trei milioane de lei într-o singură săptămână, în perioada 17 - 21 martie 201.

Munca la negru: 16% din români spun că nu ştiu nimic, 7% recunosc plata la plic

România are un procent ridicat de angajaţi care au recunoscut că primesc o parte din salariu „în plic”, 7% mai exact, faţă de media Uniunii Europene, care este de 3%, iar cel mai mare procent, de 11%, este înregistrat în Letonia, potrivit Eurobarometrului publicat luni.

Amenzi de peste 2,6 milioane de lei, aplicate pentru munca la negru

Amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei au fost aplicate de inspectorii muncii în urma unui control desfăşurat în perioada 10 - 14 martie 2014. În urma acţiunii de control au fost depistate 219 persoane care lucrau fără forme legale, stabilindu-se că 29 dintre acestea erau din judeţul Constanţa.

Banca Mondială: România are cea mai ridicată rată a contribuţiilor sociale din regiune, favorizând munca la negru

 România are cea mai ridicată rată cumulată a contribuţiilor sociale plătite de angajatori şi angajaţi din regiune, de 55% din salariu, ceea ce poate favoriza munca la negru, cu efect negativ asupra veniturilor colectate, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite