Oferta de joburi pentru studenţi în această toamnă. Cele mai multe locuri de muncă, disponibile în domeniul IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă disponibile pentru studenţi FOTO Adevărul
Locuri de muncă disponibile pentru studenţi FOTO Adevărul

Studenţii au la dispoziţie 659 de locuri de muncă în această toamnă, puse la dispoziţie de marile companii. Aşa arată anunţurile postate pe bestjobs.eu.

Conform sursei citate, studenţii pot opta pentru 442 de joburi remote, 167 de joburi part-time şi 50 de internshipuri.

Concret, cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în domeniul IT, studenţii necesitând cunoştinţe de JavaScript, Java, C++ şi PHP.

În ceea ce priveşte internishipurile oferite prin intermediul site-ului de recrutare bestjobs.ro, acestea se adresează persoanelor pasionate de HR, IT sau Marketing, cu preponderenţă în oraşe ca Bucureşti (26), Timişoara (9) sau Iaşi (4).

Pentru studenţii care nu vor să renunţe la orele de curs, printre joburile part-time scoase la bătaie de către companii, se numără cele de: asistent manager, operator call-center, agent vânzări, consilier clienţi – în special în sistemul bancar, operator sondaje de opinie, content editor.

Mana de lucru ieftină în România

Spre exemplu, Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare, afirmă că spre deosebire de anii trecuţi, când companiile aveau planuri să renunţe la oameni şi nici nu luau în calcul să facă angajări, situaţia este complet diferită în această toamnă. Motivul principal pentru care multinaţionalele, în special, aleg să aducă noi oameni în companii e faptul că mâna de lucru din România a ieftină.

„E o dezvoltare masivă pe piaţa de IT. Şi externalizarea de servicii merge foarte bine. Sunt multinaţionale în România care angajează absolvenţi de facultate şi tineri cu experienţă de 3-5 ani pe piaţa muncii pentru că le convine să angajeze români, sunt mai ieftini. Din punct de vedere tehnic, sunt meserii pentru care într-adevăr e greu să găseşti candidaţi potriviţi, mai ales că au plecat în străinătate mulţi dintre tinerii foarte bine specializaţi”, a declarat, pentru „Adevărul”, Chicioreanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite