METEO Cum va fi vremea în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest weekend, vremea va fi frumoasă în aproape toată ţara
În acest weekend, vremea va fi frumoasă în aproape toată ţara

Specialiştii au anunţat că în acest weekend vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. În unele zone, valorile termice vor urca şi până la 12 grade.

Sâmbătă vremea va fi frumoasă în vestul ţării, la deal şi la munte, unde valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor situa peste mediile climatologice pentru această dată.

În celelalte zone, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă, care ar putea persista şi peste zi, în special în sudul Olteniei, astfel că regimul termic va fi apropiat de cel normal. Unele înnorări vor fi în a doua parte a intervalului şi în nord-vestul extrem, unde vor fi posibile precipitaţii slabe, mai ales ploi. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zăpada. 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi de la -13...-12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 4-5 grade în Dealurile de Vest.

În Capitalăîndeosebi dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.

Duminică vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii decembrie, în cea mai mare parte a ţării, în special în vest, la deal şi la munte. În regiunile nord-vestice, vor fi înnorări şi pe arii restrânse va ploua slab. 

În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistente peste zi şi asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 grade în depresiunile intramontane şi 5-6 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, va fi ceaţă dimineaţă, iar la amiază maxima va urca până la 4-6 grade.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

METEO În următoarele două săptămâni temperaturile vor fi scăzute, dar încă nu vine gerul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni prognoza meteo valabilă pentru perioada 8 – 21 decembrie, potrivit căreia, valorile termice se vor situa sub valorile normale ale perioadei. De asemenea, după data de 10 decembrie, şansele de precipitaţii vor scădea.

Prognoza meteo pentru această iarnă. Unde va ninge cel mai mult

În această iarnă vom avea parte de un regim termic apropiat de cel normal în această perioadă, cu precipitaţii mai scăzute în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei pentru următoarele trei luni, publicată miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite