Mesajul Jandarmeriei către manifestanţi, cu o zi înainte de marele protest din 20 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti / Facebook
FOTO Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti / Facebook

Jandarmeria Capitalei a transmis, vineri, un mesaj video pe pagina sa de Facebook, făcând apel la desfăşurarea unor manifestaţii paşnice. Instituţia spune că este echidistantă şi garantează drepturile constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia se manifestă paşnic şi recomandă protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

„Jandarmeria Capitalei asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Sesizaţi imediat jandarmilor orice problemă care ar putea afecta desfăşurarea paşnică a manifestaţiei. Jandarmeria este o instituţie echidistantă, care asigură ordinea şi siguranţa publică, garant al drepturilor constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia le exercită paşnic”, este mesajul postat pe Facebook de Jandarmeria Capitalei.

Jandarmii recomandă, astfel, participanţilor la proteste să se manifeste paşnic şi civilizat, să îşi supravegheze cu atenţie copiii, să se îndepărteze de persoanele violente sau care instigă la violenţă şi să respecte recomandările forţelor de ordine.

Un mesaj similiar este postat şi pe pagina Jandarmeriei Române. Mesajul video al acesteia este înregistrat în zona Parcului Izvor, cu Palatul Parlamentului pe fundal.

”#Participi la o adunare publică?

Vrei sa fii în #siguranţă?

Iată ce #drepturi ai!

Ai dreptul sa te manifeşti numai paşnic şi fără niciun fel de arme.

Ai dreptul să te manifeşti fără a afecta folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun ori funcţionarea instituţiilor publice sau private.

#Siguranţa_ta_ne_preocupă”, este mesajul Jandarmeriei Române.

Un protest de amploare este anunţat în Capitală pentru sâmbătă, 20 ianuarie, în Piaţa Universităţii, fiind chemaţi manifestanţi din tată ţara, acţiunea fiind intitulată "Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite