Majoritatea românilor care vor vacanţe de vară în străinătate caută oferte de 250-300 euro de persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor care vor să meargă în vacanţe în străinătate caută oferte de 250 - 300 de euro de persoană pentru sejururi de o săptămână, incluzând cazarea şi transportul, potrivit unui studiu vola.ro. Mai exact, românii sunt dispuşi să plătească chiar şi până la 400 de euro, asta în condiţiile în care pachetul turistic este unul atractiv.

Concret, peste 70% dintre români ar aloca 250 - 300 de euro de persoană pentru o vacanţă în străinătate, în timp ce 25% au un buget de 300 - 400 de euro, iar restul de 5% sunt dispuşi să plătească chiar şi 1.000 de euro pentru o vacanţă.

„Mulţi români vor, iniţial, să plătească 250-300 de euro pe o vacanţă, din cauza veniturilor scăzute, dar dacă găsesc oferte care să îi încânte, sunt dispuşi să facă sacrificii şi să aloce până la 400 de euro. Pentru a se încadra în aceste tarife, mulţi încep să caute din timp pachete turistice sau vânează ofertele speciale. Dacă stai să urmăreşti pe internet, găseşti oferte foarte bune şi pentru bugetele mai mici”, a declarat Ioana Bălănescu, reprezentatul Vola.ro, citată de Mediafax.

Există o categorie de români care preferă destinaţiile mai scumpe

Turiştii pot găsi pachete ieftine, construite cu zboruri low cost, variante cu transport individual pentru litoralul din Bulgaria, dar şi oferte all inclusive şi chartere în diverse destinaţii de vară. Cele mai ieftine pachete de o săptămână, incluzând cazare, zbor cu avionul şi asigurare medicală, pot fi cumpărate în Grecia (de la 294 euro/pers.), Turcia (de la 325 euro/pers.), Italia (de la 434 euro/pers.), Spania (de la 452 euro/pers.) şi Portugalia (de la 641 euro/pers.).

„Cu toate acestea, există o categorie de români care preferă destinaţiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar dacă destinaţia nu este printre cele mai ieftine. Dar şi aici avem oferte speciale, unde un pachet costă chiar şi 315 euro/persoană”, a explicat Bălănescu, cea care se aşteaptă la o creştere semnificativă a vânzărilor privind pachetele turistice.

Printre destinaţiile favorite ale românilor din acest an se numără Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra şi Creta.

Pe aceeaşi temă:

Ce le spunem turiştilor despre România

În primăvara lui 2012, Oficiul de Turism al Franţei a început o campanie de promovare a plajelor din nord, dedicată vecinilor englezi. Sloganul era zglobiu, „Franţa. Vino să te joci!“, montat pe o poză care înfăţişa o familie alergînd pe o plajă frumoasă.

Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România

An de an, peste 20.000 de străini vin în România pentru intervenţii medicale, aceştia cheltuind pentru serviciile medicale, cazare şi masă mai mult de 60 de milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite