Mai multe judeţe din ţară, sub Cod portocaliu şi Cod galben de furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod portocaliu şi Cod galben de ploi şi vijelii în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Cod portocaliu şi Cod galben de ploi şi vijelii în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că mai multe judeţe din ţară se află miercuri sub avertizări de Cod portocaliu şi Cod galben furtuni şi grindină.

UPDATE ANM a emis o informare de Cod galben de furtuni valabilă până la ora 20.00 pentru judeţul Hunedoara, fiind anunţate frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care vor depăşi izolat 20 - 25 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

Judeţul Alba se află până la ora 19.10 sub Cod portocaliu de furtuni, fiind anunţate frecvente descărcări electrice, vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii, ploi cu caracter de aversă care izolat vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat.

ANM a emis şi o avertizare de Cod galben de furtuni valabilă până la ora 19.00 pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Caraş-Severin şi Mureş. 

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, local ploi cu caracter de aversă care vor depăşi pe arii restrânse 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi grindină de dimensiuni mici.

Concret, între orele 16.40 - 17.40, judeţul Cluj se află sub Cod portocaliu de furtuni şi vijelii, în timp ce între orele 16.20 - 18.30, vizat de Cod galben este judeţul Alba. Aici se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, local ploi cu caracter de aversă care izolat vor depăşi 20 - 25 de mililitri pe metru pătrat.

Judeţul Hunedoara se va alfa sub Cod galben între orele 16.20 - 18.00, în timp ce Cod galben este în vigoare şi în judeţul Vrancea.

Judeţele Timiş şi Hunedoara se află sub Cod portocaliu de furtuni şi vijelii, între orele 16.30 - 17.15.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite