Inspectorii din Ministerul Sănătăţii verifică Clinica de Hematologie din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Inspectorii sanitari din Ministerul Sănătăţii verifică Clinica de Hematologie din Craiova. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Baia Mare.

„Începând de astăzi, inspecţia din cadrul Ministerului Sănătăţii merge la Craiova. Din păcate, nu am reuşit noi să ajungem în toate spitalele din ţară, iar, pe de altă parte, am avut în această perioadă controlul încrucişat care, de altfel, a fost şi la Ploieşti”, a declarat Sorina Pintea.

„Prin urmare, vedem acum cu adevărat ce se întâmplă în unele spitale şi bineînţeles că vom lua măsurile cele mai drastice. Am văzut şi eu imaginile (...), şi nu numai. Inspecţia va merge la Craiova, dar este şi la Deva, pentru că şi acolo am identificat nişte probeleme, iar eu personal voi merge în spitalele din ţară pentru a putea vedea exact cum se desfăşoară furnizarea actului medical”, a completat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că şi în judeţul Maramureş pacienţii au reclamat situaţii neconforme în relaţia medic-pacient, însă nu pot fi comparate cu alte cazuri din ţară.

„Da, am avut reclamaţii şi din Maramureş, iar din păcate unele din ele au fost reale. Vreau să vă spun că nu atât de drastice din câte am văzut în alte spitale, dar şi Maramureşul va trebui să se alinieze. (...) Au fost reclamaţii legate de modalitatea în care personalul medical se comportă cu pacienţii, reclamaţii legate de igiena anumitor secţii, inclusiv din Spitalul Sighet, dar şi legate de modul de finanţare a anumitor servicii medicale, pacienţi nemulţumiţi că se termină fondurile de la Casă la jumătatea lunii, de genul acesta. Au fost reclamaţii şi de la SJU Baia Mare, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Recuperare Borşa", a spus Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite