Prognoza meteo pentru următoarea lună. Cum se anunţă vremea în Săptămâna Mare şi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În intervalul 3-10 mai temperatura medie a aerului va reveni la valori apropiate de cele normale Foto: Pixabay
În intervalul 3-10 mai temperatura medie a aerului va reveni la valori apropiate de cele normale Foto: Pixabay

Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru normalul acestei perioade, în ultima parte a lunii aprilie şi inclusiv în Săptămâna Mare, în cea mai mare parte a ţării. Dar din a doua zi de Paşte vremea se va încălzi, potrivit estimărilor meteorologilor.

În săptămâna 19-26 aprilie valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile nord-vestice. 

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice şi în extremitatea de sud şi sud est a ţării, dar şi local deficitar în sud-vest şi nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 26 aprilie-3 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În intervalul 3-10 mai temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Iar în săptămâna 10-17 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar şi local excedentare în regiunile nordice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite