Şofer cu 1,01 alcoolemie, prins conducând pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul băut a fost depistat conducând pe drumurile publice FOTO Adevărul
Bărbatul băut a fost depistat conducând pe drumurile publice FOTO Adevărul

Un bărbat băut a fost prins de poliţişti conducând pe drumurile publice. Şoferul în vârstă de 58 de ani, din comuna Cuza Vodă, a fost opruit pentru un control de rutină pe strada Prelungirea Bucureşti din Călăraşi.

La data de 19 aprilie, poliţiştii rutieri din Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucureşti, un bărbat în vârsta de 58 de ani, din comuna Cuza Vodă, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, deşi se afla sub

influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,01 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.   

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie, atrag atenţia oamenii legii.

Vă mai recomandăm şi:

Cum încearcă autorităţile să suscite interesul tot mai scăzut al românilor pentru vaccinare

Preţurile halucinante cerute pensionarilor în căminele de stat. În schimb primesc mâncare de 16 lei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite