FOTO Cum arată cel mai mare spa din Europa, Therme Bucureşti, care s-a deschis la Baloteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Therme Bucureşti, situat la 10 minute de Capitală
Centrul Therme Bucureşti, situat la 10 minute de Capitală

Începând de joi, Bucureştiul devine Capitala termală a Europei. Asta pentru că îşi deschide porţile cel mai mare resort de relaxare, cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan.

Apa termală de la Therme Bucureşti este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri, investiţia totală ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro, după cum au anunţat oficialii centrului de wellness şi spa.

Accesul în centru se face pe baza unei brăţări, pe care vizitatorul o înapoiază la final. Cu ajutorul brăţării, prevăzută cu un cip şi cu un număr, acesta îşi poate deschide şi închide dulapul în care îşi păstrează lucrurile personale în vestiare. Acestea beneficiază de sisteme antiefracţie, iar interioarele lor sunt din oţel. În dulapuri există inclusiv priză pentru cei care au nevoie să-şi încarce telefoanele, de exemplu.

Trei zone, trei teme

Înainte de a ajunge în cele trei zone mari de care dispune Centrul Therme, fiecare vizitator este nevoit să treacă prin zona duşurilor. Acestea sunt făcute din blocuri speciale de marmură cristalină pentru a nu reţine microbii. „Duşurile sunt automate, temporizarea este de 60 de secunde. E obligatoriu duşul înainte de intrarea în piscină”, a explicat Stelian Iacob, administratorul Therme Bucureşti.

Concret, Therme Bucureşti este împărţit în trei zone mari: Galaxy, Palm, Elysium. Zona Palm este destinată adulţilor şi adolescenţilor trecuţi de 16 ani şi este pentru relaxare. Mai exact, bucureştenii care optează pentru această zonă au la dispoziţie, pe lângă mai multe piscine, şi 26 de şezlonguri care fac hidromasaj, încadrate de 500 de palmieri de diferite specii, dar şi de 1.000 de plante de corian. Apa din piscina de relaxare aflată în mijlocul zonei Palm se reîmprospătează cu 15% în fiecare zi, iar acoperişul este retractabil.

„Asta pentru ca în timpul verii să se poată face plajă . Geamurile sunt în sistem antiuragan, sunt construite în aşa manieră încât să reziste în cazul unui cutremur”, a mai spus administatorul.

Cel mai mare sistem de tobogane din Europa de Est

În ceea ce priveşte piscinele, ele conţin diferite minerale, una conţine sare de la Marea Moartă, alta are lotium, alta are apă îmbogăţită cu magneziu, în timp ce piscina cu valuri are patru programe de intensitate şi rapiditate total diferite. În aceeaşi arie există şi o piscină semi-olimpică cu patru culoare şi 25 de metri lungime, cu adâncime cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri. În zona pentru copii şi familie, Galaxy, sunt montate nu mai puţin de 16 de tobogane de diferite dimensiuni, lungimea totală a acestora fiind de 1,5 kilometri. Acestea au o capacitate de 6.500 de persoane pe oră.

„Din cele 16 tobogane, şapte sunt pentru copii, pentru diferite categorii de vârstă. Este foarte importantă înălţimea şi greutatea copilului, sunt echipamente serioase, unele dintre ele se folosesc cu colac, altele fără colac. Şi, la fiecare tobogan avem şi personal, pentru ca totul să se desfăşoare în deplină siguranţă”, a completat Iacob.

Saunele se găsesc în zona de lux, Elysium, cea de-a treia din cadrul centrului. Prevăzute cu temperaturi diferite, cele şase saune au o capacitate de 50 de persoane fiecare. Spre exemplu, în sauna Amazon sunt 75 de grade Celsius, în timp ce în sauna Provence sunt 65 de grade Celsius. Există şi o saună în care sunt 90 de grade Celsius, dar vizitatorii ajung în această saună la final, după ce s-au obişnuit cu temperaturile ridicate.

Construit în trei ani

Tot aici, există şi o zonă unde doritorii se pot programa la masaj. Ce este important de reţinut, este că centrul a angajat inclusiv medici şi asistenţi, care să intervină în caz de nevoie.

La construcţia centrului, care a demarat în 2013, au lucrat peste 1.500 de oameni. În prezent, 250 de persoane îşi desfăşoară activitatea acolo şi, în funcţie de interesul bucureştenilor şi a celor din comunitate, sunt şanse ca echipa să se mărească.

Pentru început, însă, administratorii estimează că între 800.000 şi 1 milion de persoane vor trece pragul noului centru pe parcursul unui an şi susţin că începând din aprilie iau în calcul posibilitatea de a introduce microbuze pe ruta Bucureşti - Baloteşti, în aşa fel încât accesul să fie mai uşor. Bucureştiul devine, astfel, cel de-ai doilea cel mai mare oraş termal din Europa, după prima şi cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma. Investiţia a fost realizată de un concern cu sediul la Viena.

Ce tarife practică centrul

Oficialii centrului au anunţat că preţurile care vor fi practicate în România sunt cu mult sub cele practicate în afară. „Preţurile sunt gândite pentru experienţă, nimeni nu va plăti mai mult decât stă. Poţi sta trei ore şi jumătate, patru ore şi jumătate sau poţi sta o zi. Dacă stai mai mult decât ai menţionat iniţial, se plăteşte suplimentar, totul înregistrându-se pe brăţara pe care o primesc clienţii noştri înainte de a intra la piscine”, a declarat Stelian Iacob.

De pildă, în zona Galaxy, tariful pentru copiii între 3 şi 16 ani este de 25 de lei pentru trei ore şi jumătate, în timp ce adulţii plătesc, pentru acelaşi interval petrecut acolo, 39 de lei. Pentru o zi se achită suma de 40 de lei pentru copii, în timp ce adulţii care vor în zona Galaxy plătesc 54 de lei. În zona Palm, tariful pentru o zi pentru adulţi este de 64 de lei, în timp ce pentru studenţi şi seniori ajunge la 60 de lei. Cei care plătesc pentru zona Palm au acces liber în zona Galaxy.

Cel mai scump tarif este pentru zona Elysium, adică cea prevăzută cu saune, care garantează accesul şi la celelalte două zone menţionate anterior. Aici, accesul pentru o zi costă 83 de lei, în timp ce pentru 4 ore şi jumătate doritorii sunt nevoiţi să scoată 73 de lei din buzunar. Totodată, accesul celor sub 16 ani este interzis în zona saunelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite