UPDATE Cod galben de ploi şi vânt puternic în mai multe judeţe, ceaţă densă în alte zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţă, cod galben de vânt puternic pentru cinci judeţe, în timp ce în alte zone, inclusiv pe Autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti, este ceaţă.

UPDATE Judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş vor fi, de miercuri seară până joi seară, sub avertizare cod galben de ploi, în aceste zone cantităţile de apă urmând să depăştească 20-25 de litri pe metru pătrat.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în regiunile nord-vestice va ploua, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În cele patru judeţe care, de miercuri, ora 20.00, până joi, la ora 18.00, vor fi sub avertizare cod galben, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 30 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări mai ales în Carpaţii Orientali, cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, iar pe creste, rafalele vor depăşi 80-90 de kilometri pe oră.

Intensificări ale vântului vor fi şi în alte judeţe, îndeosebi pe parcursul zilei de joi, local şi temporar cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră.

Cod galben de vânt în mai multe judeţe

Judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub cod galben de vânt până la ora 13.00.

În aceste zone, la altitudini peste 1.800 metri vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 90 - 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada, potrivit ANM.

Până la ora 8.00 este în vigoare o atenţionare similară şi în judeţul Caraş-Severin.

Totodată, tot până la ora 8.00, judeţul Satu Mare este sub cod galben de ceaţă, fenomen ce determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, este ceaţa densă pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti şi pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Bihor, Gorj şi Satu Mare, traficul fiind îngreunat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite