UPDATE VIDEO Codul galben de ploi a fost ridicat pentru toate regiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce avertizarea de vreme rea emisă de meteorologi s-a materializat în staţiunea Vama Veche cu o tornadă, iar mai multe regiuni din ţară s-au aflat sub atenţionare, codul galben de vreme rea a fost ridicat.

UPDATE Codul galben de vreme rea a fost ridicat în toate regiunile

UPDATE O nouă avertizare a fost emisă pentru judeţul Teleorman (inclusiv municipiul Alexandria). Până la ora 19.00, în această regiune aversele vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, iar ploil vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

În plus, până la ora 19.15, şi judeţul Olt se va afla sub incidenţa codului galben de vreme rea.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme rea, valabilă până la ora 18.00, pentru jumătatea de nord a judeţului Ilfov.

UPDATE O nouă avertizare meteorologică, valabilă până la 17.10, a fost emisă pentru sudul şi centrul judeţului Dâmboviţa. În această regiune, cantitatea de precipitaţii ar putea atinge şi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Meteorologii au emis noi avertizări de ploaie, valabile până la 16.30, pentru jumătatea sud-estică şi nordul judeţului Dolj, precum şi pentru jumătatea sudică a judeţului Gorj

De asemenea, până la ora 16.30, se vor afla sub incidenţa codului galben de ploi şi nord-estul judeţului Mehedinţi, precum şi judeţele Olt şi Suceava.

UPDATE Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea pentru jumătatea estică a judeţului Constanţa şi pentru zona de litoral. 

Până la ora 17:15 se vor semnala cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 25 - 35 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni şi intensificări de vânt ce pot lua trecător aspect de vijelie.

UPDATE În staţiunea Vama Veche de pe litoralul Românesc s-a format o tornadă. Aceasta a fost filmată de turiştii care se aflau astăzi în sudul litoralului, iar Imaginile au fost publicate pe Internet.

Până la ora 14:55, estul judeţului Constanţa, inclusiv zona de litoral, se află sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala cantităţi de apă care pot atinge şi depăşi 25 - 35 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni şi intensificări de vânt ce pot lua trecător aspect de vijelie.

Potrivit meteorologilor, marţi, vestul ţării va fi ferit de ploi. În Banat şi Crişana, vremea va fi în general frumoasă, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius. În restul regiunilor, va ploua, iar izolat precipitaţiile vor avea caracter torenţial.

Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 25 – 27 de grade în toată ţara, cu variaţii foarte mici în sudul ţării, unde va fi mai cald.

Miercuri scapă de ploi mai multe regiuni, inclusiv Oltenia, Muntenia şi Maramureş. În Banat, vremea va fi frumoasă cu cer senin şi maxime de 30 de grade. Vor fi 31 de grade în Oltenia, 29 în Transilvania, 27 în Maramureş, iar în Crişana temperaturile vor atinge 28 de grade. În Muntenia temperaturile vor atinge 30 de grade în mijlocul zilei.

Va ploua îndeosebi în  jumătatea de est a ţării, dar şi în Transilvania şi Dobrogea, iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 28 de grade.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Meteo pe două săptămâni: weekendul viitor începe un nou proces de răcire

În următoarele două săptămâni, vremea va rămâne în general frumoasă şi caldă, însă weekendul viitor şi începutul săpătămânii ar putea aduce precipitaţii mai însemnate. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 – 30 de grade Celsius, iar cele minime nu vor coborî sub 25 de grade.

Vreme instabilă la început de săptămână: de-abia miercuri scăpăm de ploi

Începutul săptămânii aduce vreme instabilă, cu ploi în majoritatea regiunilor ţării. Temperaturile se vor menţine ridicate, cu valori ce se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru trei luni: sfârşit de vară călduros, iar toamna va debuta cu temperaturi normale

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru lunile iulie, august şi septembrie. Toamna va debuta cu temperaturi normale pentru luna septembrie, în timp ce sfârşitul verii va fi unul cu temperaturi peste limitele normale ale acestei perioade. Cele mai multe precipitaţii vor fi prezente în nordul şi centrul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite